Съвети за екстремно почистване

Съвети за екстремно почистване

Представете си следната ситуация: Звъни ви стар приятел, който ви казва, че е в квартала и ще мине да ви види. Имате 15 минути, за да реагирате и да приведете дома си в приличен вид. Не се притеснявайте, следвайте тези 8 стъпки и домът ви ще заблести (или поне на пръв поглед).

Миризмите вън

Напръскайте с любимия си спрей, за да елминирате неприятната миризма. Обърнете специално внимание на зоната около боклука. Пуснете климатик, вентилатор или отворете прозореца, за да вкарате свеж въздух. Сложете нещо вкусно във фурната – например замразени сладки, тесто. Ние само, че домът ви ще замирише чудесно, но и ще почерпите гостите.

Контрол на бъркотията

Нищо не прави къщата да изглежда неприветлива както бъркотията. Съберете всичко в чанта и я приберете докато гостите си тръгнат.

Освежете се

Във вашата баня огледалото говори за вас. Истината обаче е, че гостите ще гледат повече вас отколкото къщата ви. Затова се освежете бързо – сменете дрехите, измийте зъбите, срешете косата.

Всекидневната

Това е стаята, в която ще посрещнете гостите си. След като съберете бъркотията, избършете праха и минете с прахосукачка.

Банята

Изхвърлете всички кърпички, мръсните дрехи хвърлете в пералнята, а всички препарати за почистване в пкафа. Избършете бързо огледалото и пространството около мивката. Убедете се диспенсерът със сапун е пълен, кърпите са чисти, а биклука – изхвърлен.

Антрето

Първото нещо, което гостите виждат е антрето. Подредете дрехите и забършете пода.

Съдовете

Ако имате само няколко минути заредете мръсните съдове в миялната или измийте на мивката. Почистете плота на кухнята.

Другите части на къщата

Ако вашите гости все още на са пристигнали, съсредоточете се върху стаята,  която ще посрещнете гостите – оправете декорацията, възглавниците на дивана, подредете списанията и книгите, а ако не сте успяли да пуснете прахосмукачка – направете го.

Трикове:

Ако гостите ще дойдат всеки момент – съсредоточете вниманието си само върху стаята, в която ще посрещнете.

Мокрите кърпички са добро средство за почистване, но ако нямате, може да използвате и универсален спрей и кърпа.

Неочакваните  гости идват да видят домакина, а не къщата. Ако не сте перфектни те ще разберат.

Привлечете като помощници в почистването и семейството си. Подобни бързи почиствания са си и вид „семейна мисия“, затова нека всички да се включат в нея. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...