Фън шуй промени за дома

Фън шуй промени за дома

Вместо да взимате решения, които със сигурност няма да спазите, или да си купувате скъпи карти за фитнес, които после не използвате, опитайте някои бързи и лесни промени от древното изкуство фън шуй, които ще ви помогнат Новата година да бъде най-добрата ви до сега.

Учителят по фън шуй Сюзън Чан консултира вече 10 години своите клиенти как да внесат баланс в живота си. Тя разкрива пред Mashable няколко съвета, които отнемат минути, но резултати от тях са доста по-дълготрайни.

„Вашият външен свят е изображение на това, което се случва вътре във вас“, казва Чан. По думите й, когато нещо в дома ви не работи, то се отразява на настроението ви.

Винаги виждайте вратата от бюрото си в офиса

Спрете за секунда и си представете, че сте в самолета и открийте най-близкия до вас изход. Ако е зад вас, рискувате да бъдете енергийно нестабилни. Чан нарича тази концепция „контролната позиция“.

В далечни времена тя означавала да можеш да видиш враговете си в случай на нападение. В днешно време значението й е да контролите собствения си живот. Ако няма възможност да преместите бюрото си, поставете малко огледало на плота, така че нищо няма да може да ви изненада.

Внесете топлина или живот на бюрото под формата на живо растение или жълта рамка за снимка

В повечето офиси има флуоресцентни лампи и студени нюанси метал. Ако и вие работите в такава среда, добавете топли цветовете на бюрото, като жълто и червено, за контраст на металната енергия.

Това, което се опитваме да направим, е да имитираме природата, тъй като тя е перфектният баланс, обяснява Чан. Можете да го постигнете и като добавите живо растение на бюрото.

Забранете всички електронни устройства в спалнята

Чували сте за вредния ефект на телевизора в спалнята. Ако имате проблеми със съня, се опитайте да изхвърлите от стаята всички електронни устройства, което включва и мобилния ви телефон.

„Енергията, която излъчват тези устройства, разстройва вашата физическа енергия“, казва учителят по фън шуй. Спалнята ви трябва да бъде просто място за почивка.

Отървете се от безпорядъка под леглото

Друго нещо, което може да ви държи будни през нощта, е чудовището под леглото, известно като боклуците, които не сте докосвали от години. „Пространството под леглото трябва да бъде чисто, така че енергията да може да циркулира“, обяснява Чан. Ако все пак трябва да съхранявате нещо под него, нека бъдат меки неща, като дрехи например.

Поддържайте готварската си печка чиста

Плотът с котлони на печката символизира здравето ви и не трябва да бъде пренебрегван. Поддържайте го чист и подреден, без тенджери и тави отгоре. 

За баланс във връзката, създайте баланс в спалнята

Нощните шкафчета в спалнята трябва да бъдат с еднаква форма, размер и височина. „Еднаквите нощни шкафчета и лампи символизират всеки човек във връзката, затова, ако от едната страна сте сложили огромен шкаф, а от другата малък, това е показателно за връзката ви“, обяснява Чан.

Запалете отново искрата в отношенията

Свещите са символ на огъня и средство за зареждане с енергия. Използвайте ги в спалнята, като поставите по една за всеки човек.

Пазете чист и приветлив входа на дома

„Едно нещо бих искала да кажа на хората, уверете се, че входът на дома ви е чист, той като от там влизат вашите възможности“, казва Чан. Вратата трябва да може да се отваря на ъгъл от 90 градуса, не трябва да има обувки или други неща, които да отвличат вниманието.

Това е първото място във вашия дом, затова се уверете, че енергията му е светла, тъй като тя ще се отразява на вашата енергия всеки път, когато се прибирате вкъщи. Поставете някаква подложка отвън, тя привлича възможностите.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...