За тези десерти не ви трябва брашно

За тези десерти не ви трябва брашно

Без значение, дали пазите диета, искате нещо по – различно или просто нямате брашно у дома, не е невъзможно да направите страхотен десерт и без тази съставка. Предлагаме ви три десерта, които може да опитате и които ще ви накарат да въздишате от наслада.

Три великденски десерта, различни от козунак

Традиционно свързваме Великден с шарени яйца, крехко агнешо и…апетитен и пухкав ароматен козунак. Но всеки ден...

13/04/2020

Шоколадова еспресо торта

11 знака, че храната е развалена

Според изследването, 1 на всеки 10 души в света поне веднъж е страдал от леко натравяне от храна. Свежестта на продук...

12/04/2018

Съставки

200 гр. шоколад  (75% - 85% какао)

110 г зехтин екстра върджин

5 големи яйца, разделени жълтъци и белтъци

150 гр захар

2 чаени лъжички еспресо на прах

1/2 ч.л. сол

1 супена лъжица екстракт от ванилия

20 гр. неподсладено какао на прах

60 гр. млечен шоколад на парченца или щоколадов чипс

500 гр. пълномаслено сирене рикота

2 супени лъжици мед

2 чаени лъжички екстракт от ванилия

1. Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете 20 см. форма за торта с падащи стени и постелете с пергаментова хартия.

2. В купа разтопете тъмния шоколад и зехтина. Оставете да изстине 5 минути. Разбийте в 5-те жълтъка, захарта, какаото на прах, еспресото на прах, солта и ванилията.

3. В голяма купа разбийте белтъците на средна скорост, докато се образуват твърди върхове. Добавете половината от разбитите белтъци в шоколадовата смес, а като се усвоят и останалата половина. Добавете и шоколадовия чипс.  Прехвърлете тестото в тавата и загладете. Печете 25-30 минути. Извадете от фурната и оставете да преседи 10 минути.

4. В купа смесете рикотата, меда и ванилията. Комбинирайте до гладкост. 

5. Сервирайте тортата топла или на стайна температура, гарнирана с рикота.

Бананови барчета

Съставки

4 чаши овесени ядки

6-7 банана приблизително

1 чаша фъстъчено масло

1/4 чаша шоколадов чипс

Загрейте фурната до 180 градус и постелете 15х15 см тава с пергаментова хартия. В голяма купа смесете всички си съставки и разбъркайте добре. На два пъти добавете шоколадовия чипс.

Изсипете в намазнената тава и изравнете. Отгоре сложете още шоколадов чипс и печете 15-20 минути, или до златисто отвън.

Извадете от фурната и оставете да изстине напълно.

Ябълков хляб без брашно

 

Съставки

3 средни ябълки

1/4 чаша мед

2 чаши с овесени ядки или бързо приготвяне

2 големи яйца

1 чаена лъжичка ванилия

1 чаена лъжичка сода за хляб

1 чаена лъжичка канела

Загрейте фурната до 180 ° С. Намажете продълговата тавичка с масло. Нарежете ябълките и пасирайте до гладкост. Добавете останалите съставки и изсипете в тавата.

Печете за 30-35 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

Оставете хляба да се охлади напълно и нарежете.

Кои храни да държим далеч от хладилника?

Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...

20/12/2015
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...