3 рецепти за пълнени гъби

Ако търсите нещо различно за вечеря  

182

Напоследък ставаме свидетели на какви ли не нови ястия и комбинации. Независимо от това, въпреки изобилието от салати, супи, сладкиши и други неща, на човек като че винаги му липсва нещо и постоянно търси нещо ново. Но както се казва, всичко гениално е просто. Пълнените гъби са чудесен пример. Ако смятате, че са скучни, вижте следващите рецепти.

14 джаджи за забавно готвенеГотвенето никога не е било толкова весело

1. С пилешко и сирене

Модерни кухни, които ще ви накарат да заобичате готвенетоС тях кухнята ще се превърне в център на дома

Какво ви трябва:

• големи гъби - 12 бр. (или количество по желание);

• варено пилешко месо - 100 г;

• твърдо сирене - 100 г;

• лук;

• растително масло - 2 супени лъжици;

• заквасена сметана или майонеза - 2 супени лъжици;

• сол и смлян черен пипер - на вкус.

Приготвяне:

Измийте и подсушете добре гъбите върху хартиена кърпа. Нарежете ситно лука и пънчетата на гъбите. Запържете в растително масло с подправки до лека златиста коричка. Добавете месото и заквасената сметана. Напълнете гъбите, настържете кашкавал или сирене и запечете във фурна, предварително загрята до 180 градуса, за 15-20 минути.

2. С рикота и спанак

Какво ви трябва:

• Големи гъби - 8 бр;

• Рикота - 250 г;

• пармезан - 50 г;

• Спанак - 1 малка връзка;

• ситно нарязан магданоз - 1/2 ч.л;

• Чесън - 2 скилидки;

• Пресен магданоз - 6-8 клонки;

• Сол и смлян черен пипер - на вкус.

Приготвяне:

Измийте гъбите и подсушете добре върху хартиена кърпа. В купа смесете рикота, сол, черен пипер и ситно нарязан спанак, подправките. Разбъркайте старателно и напълнете гъбите. Поръсете с настърган кашкавал и печете във фурната, предварително загрята до 190 градуса за 25-30 минути. Сервирайте с пресен нарязан магданоз.

3. С бекон

Какво ви трябва:

• Големи гъби - 6-8 бр;

• Бекон - 8-10 ленти;

• Твърдо сирене - 100 г;

• Сол и смлян черен пипер - на вкус.

Начин на приготвяне:

Изплакнете гъбите добре под студена течаща вода и подсушете върху хартиена кърпа. Нарежете гъбени пънчета и 2-3 ленти бекон на малки кубчета. Леко запържете с подправки до лека златиста коричка. Разпределете пълнежа, а след това увийте всяка гъба с ленти бекон. Поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната, предварително загрята до 180 градуса, за 15-20 минути.

12 идеи за употреба на маслото извън готвенетоЧудесен продукт за домакинството
Сподели: