Как да запазим авокадото свежо до четири месеца

Лесен трик, който си струва да опитате у дома  

257

Много хора обичат авокадото си на тост, в салати, бургери, десерти, гуакамоле и какво ли още не. Но истината е, че то се разваля много бързо. Или купуваме зелено и твърдо и докато се сетим за него, то вече е омекнало много и не става за консумация.

Aнатомия на здравословния хладилникСамо няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно

Но ако попаднете на идеално узрялото авокадо, не се притеснявайте да купите от него повече. Защото блгърката Бетани Угарте от @lilsipper споделя гениален трик, с който авокадото ще остане свежо в продължение на месеци.

Пет съвета за по-здравословен домДа подредим дома с мисъл

Всичко, което трябва да направите, е да поставите идеално узряло авокадо във фризера и да го замразите. Когато искате да го използвате, сложете го под гореща вода за 30 секунди, след това го поставете върху чиния на кухненския плот и оставете да се размрази до 30 минути.

 

След размразяване авокадото ви трябва да е меко и готово за употреба! Гениално! Така ще запазите авокадото свежо до четири месеца.

Ключът към успеха на този трик е пускането на авокадото под гореща вода, веднага след изваждане от фризера. Това ускорява процеса на размразяване и помага на авокадото да се върне към първоначалната си мекота.

8 кухненски трикa, които ще ви помогнат да се храните по-здравословноПодредете кухнята по - правилния начин
Сподели: