Трикове за бюджетна промяна на кухнята

Безценни съвети от блогърите

1128

Днес, благодарение на социалните мрежи, за нас няма недостижими неща. Всеки ден сме заливани от толкова много информация, че понякога ни се иска „да се изключим“. Но и в целия този поток от информация има брилянтни идеи за дома, за ежедневието, за декора, научваме нови и неочаквани трикове, които улесняват живота ни.

10 начина да обновите кухнята без основен ремонтМалки промени с голям ефект

Ето защо решихме да проверим какво споделят блогърите, занимаващи се с интериорен дизайн за начините да променим кухнята, но без да правим големи и грандиозни промени. И да постигнем уау ефект!

Оказва се, че съвсем не е трудно. Ето най – добрите, които намерихме.

10 кухни преди и след ремонтБюджетни трансформации със забележителен ефект

1. Брилянтни плотове

Трите най-популярни материала, използвани за плота в кухнята, са ламинат, дърво и камък. За разлика от вторите два, ламинатът е на около една трета от цената. Освен това е устойчив на удар, вода, лесен за почистване и поддръжка. Днес може да намерите ламинатни повърхности в огромен спектър от покрития и модели. Променете вашия плот, изберете нов, по – различен модел и ще придадете нов облик на стаята.

2. Цвят

Без значение дали ще боядисате шкафовете, ще добавите ярки аксесоари, цветни уреди или различни по цвят столове, няма как да не направи впечатление. Освен това ярките цветове ще внесат прилив на енергия. Ако не си падате по тях, заложете на пастелните тонове, които създават усещане за спокойствие, докато по-топлите като теракот и земни тонове създават гостоприемна и топла атмосфера.

3. Сменете врати на шкафовете

Промяната на вратите на кухненските шкафове е рентабилен начин да обновите вашата кухня. Това е чудесно решение за вратите с дървени плоскости, които иначе развалят външния вид. Днес може да намерите широк диапазон от цветове и модели, различния покрития и текстури, просто изберете вашия стил.

4. Дръжки на вратичките

Този малък детайл може да създаде голяма промяна в кухнята. Дръжките на вратите на шкафа имат трансформираща сила и добавят индивидуалност и са интересен финиш.

5. Акцент на стените

Бъдете креативни в кухнята! Закачете дъска на една от стените и така ще добавите малко личност към вашето пространство. Тук може да закачите любимите си рецепти, снимки на семейството, списък за пазаруване.

6. Отворени рафтове

Ако нямате място за дъска, заложете на отворени рафтове, за да покажете любимите си колекции или да подредите красива посуда.

7. Стъклен гръб

Пръски от сос, мазнини, изпарения. Стъклените гърбове на кухнята са стилни, красиви и може да бъдат персонализирани. Малка промяна, която ще има голям ефект.

8. Светлини

Осветлението може напълно да трансформира пространството. Тук не говорим само за лампи на тавана, но и за игра със светлините във всички зони. Консултирайте се с експерт, който може да ви каже кои са най – добрите места, за да сложите светлини.

 

Топ 5 на грешките, които хората правят при ремонтИ как да ги избегнете
Сподели: