Топ 5 на грешките, които хората правят при ремонт

И как да ги избегнете

37761

Понякога един ремонт може да ни струва много. Особено ако е основен и цели пълно преобразуване на дома ни. Ето защо е хубаво всичко да бъде обмислено, премерено и планирано. Ако е необходимо наемете дизайнер, който да ви помогне с идеи. Дори да платите повече сега, ще си спестите главоболие и последващи разходи. Ето  кои са топ 5 на най-често срещаните грешки при ремонт и как да ги избегнем.

Нямат мастър план

Той ви е особено необходим ако сте решили да правите основен ремонт, имате идея да бутате стени или да променяте канализация, електричество….План на апартамента или къщата ще бъде необходим на всеки майстор, за да започне ремонта, да съобрази за носещи конструкции и да има ясен поглед върху нещата. Проучете, ако е необходимо, да извадите и разрешителни за този ремонт. Този документ може да ви е ценен, за да докажете, че всичко, което сте направили е законно.

Бързат

Хората много често бързат в желанието си да видят готовия резултат и по този начин пропускат или пренебрегват важни решения, които трябва да се вземат. За да няма излишен стрес, поставете си реални срокове, говорете с майсторите за необходимото им време и предвидете аванс за неочаквани проблеми. Дори да се забавите няколко дни  или седмици, все пак ще живеете тук и всичко трябва да е перфектно.

Правят късни промени

Да решите да правите някакви промени след започване на ремонта може да се окаже доста сложен процес. Ето защо е необходимо да премислите и прецените всичко от самото начало и както казахме (точка 1) потърсете съвет от професионалист.

Избират евтини строители

Това е много лоша практика и може да се окаже пагубна. Това, че даден строител ви дава ниска цена може да означава не само некачествена работа и много допълнителни разходи последващи проблеми. Уверете се, че наемате изпитани и препоръчани хора, които ще ви гарантират за свършената работа. 

Увличат се прекалено много по модерното

Опитвайте се да избягате от всичко, което в момента е много модерно и тренд и което трудно ще бъде поправено след време, когато няма да е актуално. Изберете мебели, които в харесват и които ще искате да гледате дълго у дома. Ако предпочитате класиката, изберете неутрални цветове за стените. Имайте дългосрочна визия върху жилището си, бъдете гъвкави, модерни, но не залитайте до крайности.

 

Сподели: