7 чудесни идеи за съхранение в малката кухня

За да има място за всичко 

1523

От прегаряне на пилето във фурната, до изкипяване на соса върху котлона или разсипана чаша….Кухнята може да бъде много хаотично място. А ако добавите към това и малко квадратни метри и неудобно съхранение, тогава бъркотията е гарантирана.

Кухнята ви има нужда от тази добавкаПространството е много важно за малките градски апартаменти

Ето защо рационалното планиране и правилно разпределение на вещите в кухнята е съществено важно, за да се радвате на по – спокойно и хармонично пространство, в което да приготвяте храната.

От The Hunker ни предлагат няколко идеи за съхранение в малката кухня, които ще ви накарат да преосмислите начина на подредба и ще ви мотивират да промените начина, по който гледате на кухнята. 

7 начина да съхранявате посудатаПредлагаме ви няколко съвета, как да съхранявате посудата, за да я предпазите от надраскване, счупване или спукване

Плаващи рафтове

 

Искате повече пространството за съхранение, но без да се налага да правите голям (и стресиращ) ремонт? Добавете няколко плаващи рафта. Те не само са лесни за слагане, но и са една от най-горещите тенденции в кухнята.

Пуснете да виси

Ако не разполагате с много празно пространство на стената, опитайте се да се противопоставите на гравитацията. Тези висящи телени кошници са хитро решение и умен начин да съхранявате пресни продукти или ежедневни дребни предмети, които е добре да са под ръка.

Кутии

Нека си го признаем – търсенето в претъпкания кухненски шкаф (или в килера) не е лесно. бързо решение? Прозрачни кутии, които да надпишете и ще се радвате на добре организирани и прегледни продукти.

Отгоре и встрани на шкафа

Когато става въпрос за малки кухненски помещения, всеки сантиметър е от значение. Разбира се, кутии върху хладилника не е много изискано решение, но ако ги замените с кокетни плетени кошнички, визията се променя.

На вратата на шкафа

Вътрешната част на шкафа крие неочакван потенциал. Просто закачете малка релса и на нея може да държите лъжици, кърпи или нещата за почистване.

Подвижен остров

Ако мястото в кухнята го позволява, инвестирайте в кухненски шкаф – остров-маса. Това е чудесна мебел 3 в 1, която е не само много удобна, но и стилна.

Седнете върху мебелите за съхранение

Вижте тази пейка колко идейно е замислена. Реално това са ниски шкафове за съхранение на съдове, но с няколко възглавници отгоре се превръща в удобна пейка. Така реално отпада и необходимостта от допълнителни столове.

 

Оригинални решения за съхранения на колелото у домаРеални примери от реални домове  
Сподели: