Кухни в испански стил

Поканете Средиземноморието у дома  

290

Слънчева, светла, приветлива, темпераментна, завладяваща. Това е Испания, а освен за културата, храната и хората, тези определения могат да се отнесат и за интериорния стил в испанските домове.

10 неща, които да изхвърлите от кухнятаС какво са пълни шкафовете на дизайнерската ви кухня?

Може би сте виждали снимки на много къщи отвъд океана, чиято фасада излъчва настроение, отличава се с характерно форми, цветове и дизайн.

Днес ще погледнем към кухнята в испански стил. Подобен интериор е чудесен избор за ваканционната къща или вила на село, но ако харесвате по – смелите решение, може да го изберете и за градския апартамент. Предвид цветовете, оформлението и архитектурата, този стил е по – подходящ за големи и открити помещения, с повече светлина.

Идеи къде да разположим малката кухняРешения за всяко жилище

Обикновено подът в испанската автентична кухня е с теракотни плочки с шестоъгълна форма, които контрастират на фона на белите стени.

В средата ще видите голям кухненски остров с антична дървена основа в тъмно махагоново покритие.

Разбира се, няма две еднакви кухни, всеки може да внесе малко личен стил и собствено излъчване. Ако харесвате този вид кухни и си падате по средиземноморския дух и усещане за свобода, вижте кои са най-важните правила, които е добре да следвате.

Интересен архитектурен детайл

В испанския стил преобладава кривите, които се виждат в арките и в декоративните шарки. Тази идеи е въплътена дор в кухненските абсорбатори, които се отличават с особено оформление и голям обем.

Шкафове с орнаменти

В античният испански стил шкафовете и обзавеждането обикновено са от орех. Дизайнът е отличителен и без значение на цветовете, те са идентични.

Ръчно рисувани плочки

Те добавят допълнителен цвят и стил и са характерни за кухненския гръб. Разбира се, цветовете трябва да се съобразят с тона на шкафовете.

Потъмнен бронз

Класически потъмен бронзов вид придава автентичност на интериора. Ще го срещнете в дръжките, смесителите и крановете в кухнята в испански стил.

Декоративни арки

Испанският интериорен дизайн се отличава със сводести прозорци и входове, които създават уникално усещане.

Открити дървени греди и ковано желязо

Таваните са груби, естествени, с открити греди. Шкафовете и плотовете са с елементи от ковано желязо – закачалки, поставки, кукички.

Плочки за подови настилки

Теракотните плочки са характерен елемент в кухнята в испански стил. Те са лесни за поддръжка, а слънчевият цвят създава топла атмосфера.

Островът в кухнятаРазбира се, кухнята ви трябва да е с внушителни размери, за да можете да си позволите да поставите остров в средата й
Сподели: