Готвенето е лесно, но знаете ли че може да си го направите и още по – лесно. Професионалните готвачи и опитните домакини имат своите малки тайни как да приготвят ястия по-бързо, по-вкусно и като цяло да облекчат живота си в кухнята. Ето няколко такива:
Една добре организирана кухня със сигурност внася усещане за спокойствие и уют. Но начина, по който я декорирате, мож...
01/02/20181. Правите бисквитки и не сте използвали цялото тесто? Просто оформете малки топчета и ги замразете. Когато решите следващ път да правите бисквити, само изпечете като увеличите времето на готвене.
Пролетното почистване ще бъде по леко с нашите идеи за бързо освежаване на дома Чистете шкафовете с…прахосмук...
08/04/20162. За да утолите жаждата си по-ефективно през лятната жега, замразете водата с лимонови резенчета в силиконови кутии.
3. Използвате ли захар за домашно приготвени сладкиши? След това я опаковайте в запечатана торбичка и сложете няколко бонбона машмелоус. Те няма да позволят на захарта да се сбие.
4. Разтопете меда в топла вода
Ако медът се е захаросал, сложете буркана в топла вода и той ще стане отново течен.
5. Ако трябва да махнете сладолед от кутията, не използвайте лъжица, а леко затоплен нож.
6. Ако искате да нарежете пъпеш или диня на малки парченца, режете на филийки, а не на резени.
7. Когато купите много зелени банани, но искате да ядете сега, пуснете ги на слаба температура във фурната за 10 минути.
8. Когато искате да нарежете кремообразен кейк, преди да отрежете парчето, потопете в топла вода ножа.
9. Ако искате да запазите кейка свеж по – дълго време, сложете го в хладилник с парче отрязана ябълка до него.
10. Когато искате да имате повече жълтък, вземете яйцето, сложете го в парче плат и завъртете енергично няколко пъти. След сваряване ще отделите перфектния жълтък.
Използвайте картонено руло, за да почистите трудностъпните места Смачкайте горната част, а долната нанижете на тръ...
01/06/2016