Скандинавски стил: 20 бели кухни и съвети за тяхното оформление

Скандинавски стил: 20 бели кухни и съвети за тяхното оформление

Може би си мислите, че белите кухни изглеждат добре само на снимки, а в реалния цвят, с целия хаос и бъркотия в домовете ни, нямат място. Това обаче съвсем не е така. Защото красотата, чистотата и функционалността на белите кухни са напълно съвместими.

5 важни въпроси, които трябва да зададете, преди да направите изцяло бяла кухня

Когато става дума за изцяло бялата кухнята, няма спор, че е много красива. Тя предлага изключително елегантност, есте...

19/03/2018

Бялата кухня е чист лист, на който можете да напишете всичко. Тя ще се впише както в модерния хай – тек стил, така и в по – ретро изглеждащите стаи. Основното нещо е да не забравяме, че за да бъде удобна, кухнята трябва да бъде не само красива, но и да отговаря на реалните нужди  на обитателите.

17 кухни, вдъхновени от скандинавския дизайн

Кухнята често се превръща в място, затрупано с множество излишни неща, а резултатът е пълна бъркотия. Един от начинит...

04/01/2017

Един от най – големите недостатъци на бялата кухня е фактът, че се цапа бързо. Това няма как да бъде избегнато, но изберете модерни лъскави повърхности, които са по – лесни за почистване.

Осигурете си удобна просторна мивка и я поддържайте чиста. Например, кранът може да бъде прикрепен към стената, за да се направи място, или може да се превърне в душ, който се издърпва.

Единствената непрактична употреба на бяло в кухнята е може би работният плот, който е изложен на постоянно въздействие на мръсотия, вода, удари, горещи предмети. Помислете за плот с дървени дъски, който може да се поддържа лесно. Изнесете дъската малко по – напред, за да избегнете зацапване на долните шкафове.

Бяло не означава хаос

Няма как в една кухня хаосът да бъде избегнат, но все пак може да редуцирате бъркотията като се постараете да използвате пълноценно пространството за съхранение в кухнята. Уверете се, че шкафовете са достатъчно широки и големи, удобно разположени и разпределени.

Тесните подвижни рафтове са много добри за съхранение на буркани за подправки и спестяват място. И не забравяйте за чекмеджетата - най-важното е, че те са удобни и с високо качество.

Страничните отворени рафтове на долното ниво са подходящи за съхраняване на аксесоари и чести за употреба вещи, например готварски книги.

Възползвайте се от горната зона на кухнята като инсталирате метална тръба или релса, върху която могат да се окачват кошници, ножове и дори тигани.

Затворените шкафове с непрозрачни врати прикриват ефективно бъркотията, а освен това тук може да  държите и по – рядко използвани уреди.

Отворените рафтове са решение за любителите на декора. Ако подредите по тях вази или красиви чинии и чаши, те със сигурност ще привлекат вниманието. Но ако на откритите рафтове планирате да съхранявате старите тигани и тави, по-добре е да ги поставите в телени или тъкани кошници.

Много хора смятат, че бялата кухня е прекалено стерилна и може да изглежда като операционна зала. Но за разлика от тъмните нюанси, бялото практически излъчва светлина, а с текстил, аксесоари и декор ще добавите топлината и уют.

Защо да не разнообразите интериора и с текстури? Бялото изглежда страхотно в комбинация с дърво, метал, плочки. Има много начини да направите вашата кухня модерна и стилна.

И не на последно място – не забравяйте цветята, те дават свежест, цвят и красота на всяка стая.

Вдъхновен от Скандинавието апартамент в Гърция

Разположен до Трикала, Гърция, този апартамент с три спални, вдъхновен от скандинавския стил е създаден за млада двой...

17/12/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...