4 спестяващи място решения за кухнята

Как да извлечете максимума от малкото пространство  

1705

Когато имате много малка кухня, всеки сантиметър от пространството е от значение. Крайната цел на собствениците е да имат ефективно и функционално пространство, което да е достатъчно както за съхранение на вещите, така и за приготвяне на храна.

8 идеи за оформяне на малка кухняС  или без реконструкция, винаги има решение  

Ето четири решения, ако имате малка кухня.

Взимайте предвид пропорциите

5 грешки, които да избягвате когато обзавеждате малка кухняОбмислете внимателно всички детайли

Изберете подходящия размер на мебелите за малката кухня, за да си осигурите безпроблемно преминаване и спокойна работа. Ако трапезарията и кухнята са на едно, изберете по – малък кът за хранене, вместо голяма маса. Вариант е да използвате острова като маса или да помислите за столове, които се прибират един в друг.

Използвайте декора като място за съхранение

 

За да създадете интересна кухня, декорът е задължителен! Препоръчително е да изберете стилни мебели, които са и многофункционални. Изберете бар стол с кукички за съхранение на кухненските ръкавици или стъклени буркани като място за съхранение на прибори.

Преоценете оформлението

Вземете под внимание дълбочината на пространството. Може да преосмислите оформлението на уредите и столовете. Вижте какво работи най-добре за вашето пространство, като преместите мебелите и комбинирайте различни позиции за столовете и масата.

Разделете работните зони

Добрата работна повърхност, съхранението и лесният достъп са три важни фактора за една кухня. Уверете се, че има достатъчно място, за да можете да се движите свободно. Избягвайте запълването на плота с подправки, малки уреди и аксесоари, за да не затрудняват работата ви.

10 места в дома, на които да разположите малка кухняВижте 10 идеи за различно разположение на мъничка кухня у дома
Сподели: