Как да декорираме перфектната кухня

Оформление със семпла елегантност  

411

Без значение дали кухнята ви е тип галерия, в L-образна форма, дали е с голям остров или има само малък плот, оформлението й е истинско изкуство. Преди да изберете още мебелите за вашата кухня, трябва да помислите за нейното удобство, да си представите работата в нея и да планирате как тя да отразявате начина ви на живот – от място за забавление до работа по ежедневните ви задачи.

Вдъхнете живот на вашата кухняНаправете план и бюджет

Цветята и плодовете на плота са винаги добра идея. Заложете на елегантна аранжировка, дори и малък букет в обикновена ваза ще свърши работа.

Островът в кухнятаРазбира се, кухнята ви трябва да е с внушителни размери, за да можете да си позволите да поставите остров в средата й

Сложени в голяма красива купа, те са прости продукти, които допълват предназначението на стаята, като същевременно придават живот на стаята.

Вариант е да заложите и на няколко готварски книги, особено ако са големи с лъскави корици. Те изглеждат красиво и мястото им е в кухнята.

Според експерта Грег Натал, често имаме навика да натрупваме всякакви уреди по плота. Той смята, че в това няма нищо лошо, но само ако самото оформление на кухнята го позволява. Например, ако тя е тип галерия, те трябва да бъдат минимално количество, за да не се създава усещане за претрупана стая и хаос. Вариант е да изберете и красиви дизайнерски уреди, които да играят ролята на декор.

Ако се радвате на стая с остров или на L – образна кухня, може да си позволите да оставите повече уреди на плота. Тогава помислете за красиви и ярки столове, които да грабват вниманието и да го отклонят от повърхностите.

Не се страхувайте да работите с шарки и текстури. Изберете мотив на завесите или щорите и го пренесете в дамаската на столовете, в килима или на покривката.

Също така може да аранжирате с големи цветни вази с мотив, който да следва в купата на плота или на масата. 

Няколко практични идеи за кухнята виТриъгълникът в кухнята е най-важното място за всички уважаващи себе си готвачи
Сподели: