11 начина да сложите отворени рафтове в кухнята

Те са стилно допълнение към стаята

393

Всеки интериорен дизайнер ще ви каже, че отворените рафтове в кухнята имат страхотно въздействие и са изключително практични както за съхранение, така и да изложите любимите ви вещи и аксесоари.

Решения с отворени рафтове за всяка стаяПоддържайте всичко чисто, подредено и достъпно  

Отворените рафтове позволяват да държите нещата на удобно място, така че да не се налага да отваряте и затваряте вратичките на шкафа всеки път, когато искате да ги вземете. Освен това те създават усещане за повече простор, стаята е по – отворена и по – феерична. Проблем, който се среща често особено на места, където има много мебели и уреди.

И ако и вие планирате да замените затворените стандартни шкафове с отворен модел или просто искате да добавите допълнително площ за съхранение, ето няколко идеи, от които може да заимствате.

11 интересни идеи за рафтове Разчупете атмосферата у дома с тези по-различни идеи за една толкова семпла мебел – рафтовете

Класика и динамика се преплитат в тази кухня и създават изключително елегантен вид. Особено красив детайл тук е цялостният дизайн и текстурата на стените.

Говорейки за отворени рафтове и способността им да изпъкват на стените, вижте тази изискана кухня. Издържана е в тъмната цветова палитра с преобладаващи нюанси на черното и сивото. Стената - дъска и дървените отворени рафтове се допълват по най-добрия начин.

Отворените рафтове в тази кухня всъщност имат малко индустриален характер и реално са застопорени на плота, вместо да бъдат монтирани на стената. Все пак, тънката метална рамка не е визуално натрапчива.

Откритите рафтове в тази кухня запълват ъгъла перфектно и изглеждат лъскави и стилни, освен че са и много практични.

Това е кухня, която показва красотата на индустриалния стил с дизайн, който изглежда изненадващо уютно и също малко ретро.

Отворените рафтове са супер гъвкави и могат да се инсталират почти навсякъде. Те са чудесни да се монтират на кухненския гръб и да държите тук често използвани подправки, любимата си готварска книга или може би нещо красиво.

Комбинацията от затворени отделения за съхранение, чекмеджета и отворени рафтове обикновено е най-добрият избор в кухнята независимо от цялостния стил. Всички тези елементи могат да бъдат комбинирани по различни начини, според личните ви предпочитания.

Този страхотен дизайн се възползва от високия таван в тази отворена и много класна кухня. Моделът на гърба е фина, но мощна фокусна точка и двата отворени модула придават асиметричен вид.

Много необичаен кухненски остров, нещо като хибрид между остров и маса за хранене, което придава на стаята уютен и приветлив вид, въпреки че цветната палитра е ограничена до неутрални цветове. Белите отворени рафтове помагат да се подчертае приятната атмосфера.

Понякога отворените рафтове са най-практичното решение поради съществуващи елементи. Например, тази кухня има доста странно разположен прозорец, който не позволява да се монтират шкафове.

Шикозна кухня, която включва топли дървени настилки, мраморни решетки и плотове и прости отворени рафтове. Те добавят допълнително пространство за съхранение, без да правят пространството претрупано или малко.

 

 

20 причини откритите рафтове да бъдат винаги на модаСмепли и удобни решения, в които ще се влюбите  
Сподели: