Няколко практични идеи за кухнята ви

Няколко практични идеи за кухнята ви

Ако сте начинаещ готвач и ви предстои да изберете дизайн за кухнята си, ще трябва да подходите към задачата внимателно.

Имате нужда от приспособления, които да ви бъдат помощници при готвене, решения за съхранение, които ви гарантират, че вашите съдове, прибори и съставки са на една ръка разстояние, както и трайни материали, които да издържат на пълната ви с рецепти готварска книга.

Триъгълникът в кухнята е най-важното място за всички уважаващи себе си готвачи. В него влизат трите най-използваните части на помещението - мивка, плот и хладилник.

Те трябва да образуват триъгълник с цел да се подобри ефективността при работа. Всяка точка на триъгълника трябва да е на такова разстояние, че да позволява лесна маневреност и нищо не трябва да пречи на движението в средата.

Ако е възможно, поставете мивката под прозореца. Възможно най-близо до печката пък трябва да се намира работното ви пространство.

Когато избирате материалите за плота, сами ще се убедите, че има много възможности. По-опитните готвачи обаче със сигурност ще ви посъветват да се доверите на гранита - той е изключително издръжлив, атрактивен и лесен за поддръжка.

Можете да изберете и масивно дърво. Освен че изглежда невероятно, то е лесно за почистване и издържа на удари, които плотовете в кухнята често понасят.

Изберете така да разположите печката, така че да е на нивото на очите ви. По този начин избягвате непрекъснато да се навеждате, за да нагледате ястията. Ако бюджетът ви позволява, инсталирайте система за преработка на хранителните отпадъци.

Задължително предвидете абсорбатор. Така ароматите от храната ще остават в кухнята, а и ще избегнете преовлажняване на помещението през зимата.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...