8 фън шуй растения за украса на вашия дом

8 фън шуй растения за украса на вашия дом

Пилея

Кръглите листа на пилеята приличат на монети, поради което се смята, че това растение привлича богатство и просперитет в живота на своя собственик. Освен това пилеята не изисква специални грижи. Всичко, от което се нуждае, е ярка разсеяна светлина и редовно поливане.

Лоши фън шуй практики за дома

Ако в един дом има много неща, подредени противно на принципите на Фън шуй, отрицателната енергия може да властва в д...

26/09/2016

Божури

Според Фън Шуй, божурите имат специална енергия, която привлича късмет както в кариерата и бизнеса, така и в личния живот. Освен това тяхното влияние директно зависи от цвета на пъпките. Червените божури разпалват страстта между влюбените, докато белите цветя внасят мир и спокойствие в къщата.

Цитрусови дървета

Цитрусовите плодове излъчват не само приятен аромат, но и положителна енергия. Според Фън Шуй дървото от лимон, портокал или мандарина носи успех и просперитет на своя собственик. Цитрусовите плодове идват от южните страни, така че те се чувстват най-добре на топло, добре осветено място.

Папрат

Папратът не е конкретно растение, а сборното наименование на 9000 различни разновидности. Според Фън Шуй папратът в къщата служи като вид филтър, който абсорбира негативната енергия. Освен това има способността да пречиства въздуха от прах и вредни примеси.

Спатифилум

Спатифилумът е популярно наричан „женско щастие“. Според легендата, ако обградите растението с внимание и грижа, то ще донесе късмет в любовта и семейния живот. Също така се смята, че спатифилумът, разположен на перваза на прозореца, предпазва къщата от отрицателна енергия.

Паричка

Дървото паричка привлича просперитет и благополучие. За да се засили този ефект, растението трябва да бъде разположено в югоизточната част на къщата, където според Фън Шуй се намира зоната на богатство.

Алое

Според Фън Шуй алоето на перваза на прозореца служи като защита срещу чужда негативна енергия. Едно от основните предимства на това растение е непретенциозността. Той не се страхува от суша, но слънчевата светлина е много важна. Идеалното място за алое е южният перваз на прозореца.

10 фън шуй цвята за кухнята

Сиво Това  е много добър цвят за кухнята – топъл, приветлив и създаващ уют, а този нюанс на сивото дава...

12/12/2016
За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...