Нестандартни идеи за декор на стените

Защото искаме да сме различни 

250

Казват, че у дома и стените помагат. Е, ние вярваме в това! Предлагаме идеи за необичаен дизайн, за които дори не подозирахме.

Кръгове

Експериментирането с пространствена геометрия  е вълнуващо преживяване. Можете да промените пространството, без да прибягвате до строителни работи. Кръговете на стената и вратата напълно преобразяват стаята.

Контурите

Контурите могат да направят чудеса. Очертанията на архитектурни елементи, ъгли, первази, рамки на врати, цокли придават на стаята визия на архитектурна скица, нарисувана в пълен размер, прави я по-графична, ярка и запомняща се.

Шаблони

Ако искате да украсите стените със стенописи, но природата не ви е надарила с дарба на стенописец, използвайте шаблони. Само не забравяйте, че големите отпечатъци и ярките цветове работят най-добре в добре осветени стаи.

Цветове

Градиентно рисуване, с други думи, плавен преход между два или повече цвята, е модна техника за дизайн. Използвайки го, можете не само да създадете интересно изображение на интериора, но и да играете с визуалното възприемане на пропорциите на стаята.

Северно сияние

Боядисвайте фрагменти от стени със специални фосфоресциращи бои. Такова покритие натрупва светлина и на тъмно започва да я излъчва под формата на сияние.

Между миналото и бъдещето

Ако класическият интериор ви се струва твърде скучен, не бързайте да събаряте декоративни корнизи и мазилка от стените. Предлагаме по-лесен и ефективен начин за "подмладяване" на интериора - боядисвайте стаята в сив , което е актуално по всяко време. За да избегнете монотонността, ще ви помогнат ярките многоцветни ивици, нанесени върху неутрален фон.

Като детска игра

Децата обичат да играят, да рисуват и да се забавляват. И направете стените забавни.

Пачуърк

Кой каза, че само одеялата могат да бъдат пачуърк? Пачуърк изглежда страхотно и на стените. Може да се използва обикновен тапет, винилова плочка или боя. За да избегнете прекомерната пъстрота, редувайте цветни квадратчета с бели.

Две в едно

След като се захванете с ремонт, не бързайте да купувате еднакви тапети за цялата стая. Бъдете като художник и измислете различни интересни опции. И има много от тях. Можете например да залепите само една лента върху боядисана стена; редувайте тапети с различни шарки, но един и същи цвят, или, обратно, използвайте тапети със същия модел, но различни цветове...

Искате други идеи? Ето ги: 

Сподели: