10 фън шуй цвята за кухнята

За хармония в дома

3996

Сиво

Това  е много добър цвят за кухнята – топъл, приветлив и създаващ уют, а този нюанс на сивото дава и положителна енергия. Сивият цвят на шкафовете тук е омекотен от различните дървесни нюанси – на плота на кухненския остров, на столовете и стълбата.

Небесно синьо и земни цветове

По принцип синьото не е сред препоръчваните за кухня фън шуй цветове, но при тази кухня се забелязва баланс и синхрон между светло синия цвят и присъствието на земни нюанси. Кобинацията на свежи цветове носи положителна енергия и напомня за синхрона между небето и земята.

В жълто и зелено

Комбинацията на тези два цвята е много подходяща за кухня. Тази стая е пример за чудесен баланс на креативност и топли цветове, с леко охлаждащите елементи на уредите и плота.

Бяла кухня

Неслучайно белият цвят на кухнята е непреходен и ще бъде винаги актуален. Това е избор, с който няма да сбъркате, ако искате да внесете положителна енергия в дома си. В комбинация с белите шкафове тук идва и топлотата на дървото, което носи положителни вибрации.

Черна кухня

Тази кухня е пример за баланс межу ин и ян, съчетание на бяло и черно с лек цветен акцент от столовете и възглавниците.

Свеж ментов цвят

Комбинацията на зелени шкафове и дървени стени в същия нюанс е идеален за свежестта и положителната енергия в помещението.

Червена кухня

Тази кухня е пример за правилната употреба на силния и енергичен червен цвят в комбинация с бяло и охлаждащите елементи и детайли от неръждаема стомана.

 Бледо жълто и зелено

Кухня с успокояващо въздействие, топлота и положителни вибрации.

Сиво и жълто

Абсолютна хармония между двата цвята, с много свежест, топлота и баланс. Идеалната комбинация за всеки, който иска да разчупи традиционния сив цвят на кухнята.

Тъмно зелено

Тази стая е пример за правилната комбинация между цвят и медни детайли. Артистична и завладяваща, носи положителна енергия. 

Сподели: