Стая с нисък таван? Има решение

Идеи, които ще се харесат на всеки

468

Намерили сте перфектната къща или апартамент, който отговаря на вашите критерии като площ и разположение, но таваните са ниски. Това не бива да ви разколебава, защото с няколко дизайнерски хитрини ще заблудите окото и ще увеличите визуално стаята.

11 страхотни тавана за детската стаяЦветно и интересно

Вертикални ивици

Идеи за дизайн на кухненския таванС интересен дизайн може да промените цялостния вид на стаята

Това е един от най-старите трикове - боядисайте стените във вертикални ивици или сложете тапет с вертикални ивици, за да създадете илюзията за височината на стената.

Ярък тапет

 

Тапет с големи смели шарки може да отвлече вниманието на окото от ниския таван. Изберете модел със светъл фон и цветове, които допълват палитрата на стаята ви.

Асиметрични арт произведения

На пръв поглед може да звучи странно, но ако аранжирате произведенията асиметрично, ще удължите визуално стената. Аранжировка на стена, която е малко по-различна или асиметрична от тази до нея, ще излъже окото и ще го отклони от ниския таван.

Подчертайте тавана

Таван, облицован с дървена ламперия, ще направи стаята да изглежда по – висока и отвлича вниманието от ниската си височина.

Всичко в бяло

Боядисването на стените и тавана в един и същи тон на бяло дава усещане за безкрайност.

Ниско обзавеждане

Вместо да слагате високи мебели, които подчертават ниския таван, изберете ниски, които създават илюзията, че таванът е много по-висок, отколкото си мислите.

Зашеметяващи идеи за таванаЗа  по - различно излъчване
Сподели: