7 начина да направите хола си да изглежда по-голям

7 начина да направите хола си да изглежда по-голям
Източник: unsplash.com

Независимо дали вашият хол е с компактни размери или разполага с достатъчно пространство, винаги има място за подобрение, когато става въпрос да изглежда (и да се усеща) по-голям.

5 идеи за всеки хол

Днес ще се представим 5 идеи за всеки хол. Вижте ги:Гостна стая в сиво и бяло с фамилна галерияПерсонализирайте хола ...

31/05/2016

Стая, която изглежда по-просторна, отколкото е, ще се почувства по-малко претоварена и тясна и ако е направена правилно, няма да е необходимо да жертвате личността или уюта на интериора си. Събрахме най-добрите дизайнерски трикове, за да направите хола си да изглежда по-голям – и не може да бъде по-лесно.

Съвет 1: Използвайте бяло, за да отразявате светлината наоколо

Kласика и лукс във всекидневната

В следващите снимки ще ви покажем пример за няколко впечатляващи всекидневни, които са пример за тази смесица на стил...

09/03/2016

Има причина бялото да е популярен избор на цвят в малки всекидневни . Създава илюзията за пространство, особено ако всекидневната ви e обляна от обилна естествена светлина, която може да се отрази от стените.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Snug (@snugsofa)

За да не изглежда стаята остаряла, включете топли или ярки цветове в обзавеждането, аксесоарите или буйните растения за поп цвят. Бялото се откроява красиво, когато е съчетано с по-тъмен дървен под или зашеметяващ килим.

Огледалата и другите светлоотразителни повърхности също ще ви помогнат да направите хола си по-светъл.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от The Wood Flooring Co. (@thewoodflooringco.ltd)

Съвет 2: Използвайте околно осветление

За да разширите пространството визуално, всичко се свежда до правилното осветление. Слабото осветление – когато е направено правилно – може да изглежда уютно, но може да има обратен ефект върху стая, която е просто твърде тъмна.

Съвет 3: Изчистете

Безпорядъкът, известен още като „визуален шум“, прави всекидневната да се чувства тясна и следователно по-малка. Подходът „по-малкото е повече“  е добър ход, ако се опитвате физически да освободите повече място в дома си, но това не означава, че не можете да имате  нещата, които обичате.

Най-важно е да мислите за стойността (по-конкретно личната стойност) и функционалността, когато решавате какво заслужава място във вашата всекидневна.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SATARA (@sataraliving)

 

Съвет 4: Използвайте черно, за да създадете дълбочина

Може да изглежда нелогично да използвате черно в интериора си, ако се опитвате да го направите да изглежда по-голям, но не го отхвърляйте напълно.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Nedgis (@nedgis)

Тъмните нюанси имат силата да създават контраст и дълбочина, карайки стените ви да се отдалечават и таванът ви да изглежда по-висок. Използването на тъмни цветове върху кцентна стена, таван или под може да постигне този поразителен ефект.

Съвет 5: Изберете правилната подова настилка

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Agnieszka Witalec (@my_hygge_my_home)

Знаете ли, че вашият избор на подова настилка може пряко да повлияе на начина, по който възприемате дълбочината и размера на вашето пространство? Това не е само по отношение на по-светлите цветове и покрития, но и как текстурата и шарката създават оптични илюзии.

Не само цветът на стените прави разликата, изборът на подови настилки е също толкова важен. Изборът на дървен под в по-светъл тон създава илюзията за повече пространство. Посоката на настилката оказва огромно влияние върху потока и пространственото усещане на стаята.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Furniture And Choice (@furnitureandchoice)

Съвет 6: Направете интелигентен избор на мебели

Диванът често е най-визуално доминиращата част от мебелите в една всекидневна, така че е важно да избирате мъдро, като работите с пространството, а не срещу него. Бъдете честни със себе си по отношение на това какво може да се побере удобно – не само физически, но и по отношение на визуално присъствие.

 

Изберете диван с пространство между основата и пода, което позволява светлината да преминава отдолу.

Можете също така да проявите голямо творчество с типа диван, който изберете – модулните дизайни могат да бъдат коригирани, за да отговарят на нуждите на вашето пространство, както и вече неудобните оформления.

Съвет 7: Не пренебрегвайте прозорците

Завесите често се забравят в йерархията на правенето на една стая да се чувства по-голяма. Но когато са избрани правилно и оформени добре, те могат да бъдат основният фактор за придаването на всекидневната ви на въздух.

Дългите завеси, покриващи пода, които са окачени ясно над вашия прозорец, привличат погледа нагоре, карайки тавана да се чувства по-висок и по този начин вашата всекидневна изглежда по-голяма.

10 идеи за модерен дизайн на всекидневната

В червено Тайната да опитомите червеният цвят е да балансирате с бяло. Червените стени са омекотени с бялата камин...

12/12/2022
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...