Kласика и лукс във всекидневната

Kласика и лукс във всекидневната

В следващите снимки ще ви покажем пример за няколко впечатляващи всекидневни, които са пример за тази смесица на стилове и епохи, нещо, което всеки може да пресъздаде у дома, без да е експерт.


Тази всекидневна снежно бялото на стените се среща с дърво, а стаята е естветвено разделена от черна каменна камина. 


Модерното и лъскавото се преплитат с класическия стил, идващ от мебелите в комбинация с черно – бялата фотография върху черна стена – акцент на стаята. 


Класически елементи като големия килим и облите краката на масата са в противовес с ултрамодерните полилеи и съвременни столове.


Каменен под в цвят сьомга придава ретро вид на тази трапезария. Съвременният контрапункт са хоризонталният плот и стенната декорация. Дори таванът демонстрира преходът от стария и ценен стил към съвременната естетика.


Тази трапезария демонстрира комбинацията на ново и старо по доста интересен начин: паркет рибена кост и дървена маса заедно с индустриалния дизайн от телените елементи и геометрични стенни панели. Модулните рафтове добавят минималистично излъчване на стаята.


Комбинация на кухня и трапезария – тази стая вплита комбинация на традиционни и класически материали, за да се превърне в светла и просторна зона, която всеки би искал да живее. Чисто, функционално и приглушено.


Единственото традиционно в тази стая са дървеният плот на масата и широките дъски на пода. Осветителните тела напомнят за ретроформи, но материалите са изцяло съвременни. 


Семпли дървени панели разграничават коридора от кухнята и акцентират на кухненските шкафове.

Здравата дървена маса е класиката в тази всекидневна. Столовете от 1944 подсилват акцента, но черният им цвят добавя съвременно звучене.


Тази всекидневна комбинира традиционните материали на масата в ретро дизайн и съвременните столове и осветление. С гледка като тази обаче най-добре е да запазим минимализма на мебелите, не мислите ли?


Тъмният под рибена кост създава уют в стаята и напомня за връщане назад към природата. Седалките на пейките са доста иновативни, а когато няма нужда от тях просто се избутват настрани. Масата може да се използва не само за приготвяне на храна…


Комбинацията на ниски телени столове с класически високи табуретки придава естетика на стаята. Кухнята е в модерния лъскав черен цвят, оборудвана с някои винтидж уреди.Иконични за средата на миналия век столове са комбинирани със състарена дървена маса. Модерният полъх идва от осветителните тела. Лек ретро привкус придава черната дъска стена.


Краката тип „фиба“ са дизайн, вдъхновен от средата на миналия век, но модерните столове около масата за хранене продават свежест на помещението. Тази стая е пример за модерен минимализъм и почит към естествените материали.


Ултра – модерният интериорен стил демонстрира по най-фин начин традиционният дизайн в тази стая – като паркета или стъклените осветителни тела. 


Красивият дървен под предлага класическо докосване, също като пердетата и полилея. Всичко изглежда елегантно и топло, но с минималистичен привкус. 


Златно и грахово зелено правят този интериор свеж и жизнен. Идеята за вертикална градина е пример за функционалност и естетика.

Пример за комбинация на класика и модернизъм в индустриалния дизайн. Черният цвят е свързващото звено между класическите столове, масата и големите лампи.


Тази стая не ви ли напомня за топъл есенен ден? Тук класика и модерно са в пълен синхрон – раздвижените шкафове за съхранение  отделят двете зони и са в синхрон с дървената маса. Геометричните форми на осветлението придават модерно звучене, в противовес с винтидж мебелите. 


Тази модерна трапезария е галерия на класически столове. Лампите са стъклени и са вдъхновени от най-известните опери и театри по света.Месинговият полилей добавя традиция и чар на тази минималистична издържана в бяло трапезария.


Тази стая е пример как се смесват бяло и дърво. Хоризонталните дървени панели се комбинират с класическите сървени столове и съвременните лампи.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...