Грешки в хола, които дизайнерите винаги забелязват

Грешки в хола, които дизайнерите винаги забелязват
Източник: unsplash.com

Чудили ли сте се някога какво си мисли един интериорен дизайнер, когато стъпи в нечия всекидневна?

9 тайни на малкия хол

Обзавеждането на малки пространства е сложно предизвикателство, а когато става въпрос за хола, тогава проблемът е още...

11/12/2015

Както се оказа, има много често срещани грешки при проектирането, на които професионалистите се натъкват от време на време – но не се притеснявайте, те лесно могат да бъдат избегнати. Експерти споделят 10 грешки, които да спрете да правите в хола и какво да направите вместо това.

Телевизорът се превръща във фокусна точка

10 идеи за модерен дизайн на всекидневната

В червено Тайната да опитомите червеният цвят е да балансирате с бяло. Червените стени са омекотени с бялата камин...

12/12/2022

Въпреки че дизайнерите са съгласни, че е приемливо да се постави телевизор в хола, те имат свое мнение по отношение на неговия размер и разположение.

Дизайнерите съветват да изберете изтънчен и фин одел, който да не превзема стаята, а да бъде като аксесоар.

Пространството е прекалено луксозно

Днешните всекидневни не са толкова формални както някога. Едно пространство трябва да бъде удобно и уютно, без излишен луск, така че семейството да се страхува да го използва.

Мебелите са твърде малки или твърде големо

Когато обзавеждате хола си, внимавайте да изберете мебели, които са с подходящ размер и мащаб за вашето конкретно пространство.

Неправилният подбор може да промени оформлението на стаята, което може да изглежда неудобно или дори разхвърляно за гостите, когато дойдат.

Килимите не са в правилния мащаб

Говорейки за килими, дизайнерите често забелязват случаи, в които подовите настилки са твърде малки за пространство. В идеалния случай килимът трябва да е достатъчно голям, за да влезе под предните крака на всяка мебел в хола.

Осветлението не е подходящо

Осветлението играе ключова роля в създаването на атмосферата в хола. Забравете яркото, горно осветление и вместо това интегрирайте много видове осветителни тела.

Рафтовете не са аранжирани правилно 

Ако всекидневната има вградени елементи или просто сте добавили няколко рафта за книги, уверете се, че те са добре оформени - с истински книги.

Оформлението не е оптимално

Трябва да оформите всекидневната си така, че да е благоприятна както за разговори, така и за релаксация. Често срещан проблем е, че по стените има твърде много мебели, което в крайна сметка претрупва стаята. Най-добрият вариант е да създадете различни зони.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...