7 стайни растения, които са полезни за вашето здраве (част 2)

И които чистят въздуха у дома  

643

Проблемът с чистия въздух за съжаление става все по – голям и засяга не само големите градове, но и малките. Причините за това са много  - от автомобилите, през изгарянето на нерегламентирани отпадъци, отопление с въглища, до газовете от производствените мощности. Няма как да се опазим и да не излизаме от дома, но поне може да направим така, че да дишаме чист въздух там.

5 растения, които ще изгонят негативната енергия от дома виВнесете позитивни вибрации с помощта на цветята  

Вече ви показахме 7 стайни растения, които естествено пречистват въздуха, вижте още седем.

1. Алое Вера

Малки растения, които може да сложите на прозорецаВнесете свежест в дома

Алое вера е известно с лечебните си свойства, изглажда и овлажнява раздразнената кожа и лекува изгаряния, измръзване, псориазис и дори студени рани.

2. Дяволски бръшлян

Той е чудесен за отстраняване на химикали като трихлорометил от въздуха – вещества, които най-често се срещат в лепила, бои и перилни препарати.

3. Бромелиади

Бромелиите абсорбират до 90% от отровни химикали като бензол. Светлите и слънчеви пространства са идеални за това растение.

4. Гербер

Наскоро НАСА го определи за най-доброто растение за отстраняване на бензол от закритите пространства и за производство на кислород през нощта. Това ще помогне на всички, които страдат от безсъние и сънна апнея.

5. Бостънска папрат

За бостънската папрат се казва, че е чудесен естествен овлажнител . Освен това помага за пречистване на въздуха и в борба с формалдехид и други нежелани токсини. Папратите са лесни за отглеждане и предпочитат индиректна слънчева светлина, просто проверявайте почвата всеки ден, за да се уверите, че е влажна.

6. Азалия

Освен че е великолепно цвете, азалията подобрява въздуха в помещението, като абсорбират химикалите. Не забравяйте да поливате често, защото те харесват влажна среда.

7. Филодендрон

Филодендрони са добре известни с филтрирането на токсични химикали като ксилол и формалдехид от въздуха. Растението харесва места с ниска осветеност и не изисква много грижи. Но може да е опасно, ако се яде, затова пазете нависоко от малки деца и животни.

 

 

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 
Сподели: