7 стайни растения, които са полезни за вашето здраве (част 1)

И ще красят дома ни  

3303

Формалдехид, въглероден оксид, трихлоретилен, амоняк. Това са само част от веществата и токсините, които има в средностатистическия дом. но за щастие разполагаме с арсенал от безценни помощници, които ще ни помогнат да се справим с тях. Стайните растения могат да абсорбират до 90% от тези замърсители и химикали.

Шест растения в спалнята за по-добър сънПравилно подбраните растения за спалнята могат да ни осигурят по-добър сън и почивка през нощта

Вижте кои стайните растения са много повече от просто една зелена декорация.

1. Жасмин

10 вътрешни растения, подходящи и за най-тъмния ъгълВнесете очарование в дома 

Жасминът има голям ефект върху психичното ни здраве, благодарение на химикал, който облекчава тревожността, лекува честите промени в настроението, подобрява качеството на съня и в по-големи количества повишава имунитета и дори либидото.

2. Зелена лилия 


Тя е страхотен борец срещу формалдехиди, въглероден окис и други токсични примеси във въздуха. Те се срещат особено често в хартиените торби, восъчна хартия, салфетки, облицовка от шперплат и синтетични тъкани. А ако гледането на растения не ви е силата, няма проблем, защото лилията не изисква много грижи.

3. Спатифилум

Освен, че са много красиви, спатифилумите са чудесни „чистачи“  на въздуха, защото абсорбират амоняк, формалдехид и трихлоретилен. Освен това произвежда цветен прашец и цветен аромат (внимавайте, ако имате алергии).

4. Змийско растение

Змийското растение е чудесно стайно растение за спалнята , тъй като е известно, че подобрява на качеството на въздуха в помещенията. Змийските растения премахват всички видове токсини, включително трихлоретилен, формалдехид, толуен, бензен и ксилол.

5. Розмарин

Розмаринът е  известен най-вече като билка, която подобрява концентрацията и паметта. Използва се и за облекчаване на мускулни болки и засилване на имунната и кръвоносната система. Като бонус можете да използвате пресните листа в готвенето.

6. Английски бръшлян

Английският бръшлян пречиства до  90% от плесените във въздуха, който може да предизвика алергии и помага на хората с астма да дишат по-добре през нощта. Имайте предвид, че бръшлянът е отровен, затова внимавайте ако имате  домашни любимци или малки деца.

7. Лавандула

Лавандулата - като растение или масло - е чудесна за облекчаване на стреса и безсънието, помага за успокоения, при нервност, безпокойство и депресия.

 

Домашни растения, които носят късметСложете ги в дома си за щастие и просперитет  
Сподели: