Малки растения, които може да сложите на прозореца

Малки растения, които може да сложите на прозореца

Всеки знае колко е хубаво да светла и просторна стая, пълна с живот и свежест. А какво по – хубаво от това като внесем няколко зелени растения? Голяма част от тях освен, че продават чар  на помещението, помагат и за пречистване на въздуха.

Ако търсите обаче малки растения, които може да подредите по прозореца, ето няколко предложения за най – подходящите.

Кактус

Някои разновидности на кактусите виреят добре на прозореца, като получават много слънчева светлина през деня. Това растение харесва песъчлива почва и иска много малко поливане. Няколко кактуса, в различни форми и размери може да бъдат перфектно допълнение към вашия слънчев перваз.

Сукуленти

Това растение също изисква много малко вода и много светлина. Поливането веднъж седмично обикновено е достатъчно. Те са интересни и заради необичайната им форма, цвят и размер. Те растат добре както заедно в голяма саксия, така и в отделни малки саксийки.

Кротон

Кротоните имат цветни листа, които ги правят идеални за слънчевия прозорец. Растението има големи и дебел листа, поддържайте почвата влажна, но не мокра.

Циперус

Това наситено зелено растение обича слънцето и ще ви радва с тънките си листенца, които образуват форма на чадърче. Поддържайте почвата влажна, но не позволявайте на корените на растението да седят във вода.

Мушкато

Това растение не е претенциозно, изглежда много добре и се нуждае само от редовно поливане. 

Висящи растения

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...