Девет неща, които правят дома ви непривлекателен

Време ли е за промяна?  

11843

Кога за последен път издърпахте хладилника, за да почистите зад него…? Шегуваме се! Няма да ви казваме, че това от изключително значение за вида на дома ви. Просто търсим онези „дразнители“, които вие и вашите гости забелязвате веднага щом влезете в някоя стая. Следващите грешки създават „шум“, който може да ви напрегне, да ви попречи да почивате, да се съсредоточите или да се организирате.

12 лесни начина да организирате хаосаАко вашите шкафове са се превърнали в разбъркана черна дупка, ето няколко хитри идеи как да ги подредите  

1. Общият хаос

Hoermann.bg | Врати за дома и индустриятаГоворим за постоянно за това, че трябва да поддържате дома си подреден и организиран. И това не е случайно. Когато всяко нещо си има място, около нас е спретнато и чисто, нищо не отвлича вниманието ни и обстановката ни помага да се отпуснем.

Най – големите виновници за хаоса в кухнята За които не осъзнаваме

2. Флуоресцентно осветление

Може да е по-дълготрайно, но има изследвания, които доказват, че яркото флуоресцентно осветление предизвиква стресова реакция, разстройва биоритмите ни и не помага да оформим спокойна среда в дома си. Освен това студената светлина прави жилището ни по – непривлекателно. Вместо това изберете лампи с топла бяла светлина.

3. Вертикални щори

С толкова много възможности за защита на прозорците, които се предлагат днес на пазара, корпоративният ефект на вертикалните щори може да направи интериора непривлекателен, заложете на стилни алтернативи, включително завеси, панели, римски щори.

4. Мръсни прозорци

Измиването на прозорците ще промени буквално вида на стаята. Няма по – хубава стаята от светла и обляна от слънцето. Не пропускайте и первазите.

5. Грозни абажури

Няма извинение за грозния абажур. Дори и да не разполагате с голям бюджет, за много малка сума може да купите нов и ефектен, който да съответства на декора на стаята.

6. Видими кабели

Кабелите са навсякъде около нас, а причината е десетките уреди, които имаме в стаите. Днес обаче може да намерите изключително разнообразие от кутии и панели, в които да организирате кабелите.

7. Стари рамки за картини

Нова рамка може да придаде нова визия на някое произведение на изкуството и да внесе стил в стаята. Махнете старомодните и грозни рамки и инвестирайте в нови и модерно изглеждащи. Може да намерите красиви и ефектни модели, които няма да ви струват почти нищо.

8. Стари килими

Добре подбраният килим е чудесен начин да освежите стаята. Ако вашият е стар, износен и не отговаря на размера на стаята, по – добре  го махнете.

9. Неоправено легло

Всички знаем, че един от навиците на организираните хора е спазване на рутината за ежедневните дейности. Оправянето на леглото всяка сутрин не само няма да ви изкуши да се върнете обратно в него, но и ще постави своеобразно начало на деня ви. Изберете красиво спално бельо, декорирайте с възглавници и подредете нощното шкафче. Просто, но много ефектно.

Системи за съхранение, с които ще забравите за хаоса у дома Хитри начини да скриете вещите
Сподели: