12 лесни начина да организирате хаоса

Ако вашите шкафове са се превърнали в разбъркана черна дупка, ето няколко хит...

5058

Бързате за работа, а не успявате да откриете обувките. Отивате на парти, а обеците са някъде, но къде точно….? За семейния обяд искате да използвате красивата чиния – подарък от приятелите, но не успявате да я откриете под купищата съдове. Познати ли са ви тези ситуации? Ето няколко съвета как да вкарате ред в шкафовете, за да имате подреден и чист дом.

Ако не можете да отворите шкафа, без да падне кутията с корнфлейкс върху вас, тогава въведете ред. За целта може да използвате пластмасови кутии и стъклени буркани, в коитo да държите тези храни. Така ще имате видимост какво има във всяка от тях, а ако ги организирате правилно ще си осигурите и лесен достъп.

Документи, брошури, списания – всичко това подредете в кутии или органайзери, които надпишете. Така няма да се налага да преровите всичко, за да стигнете до бележката с неплатена сметка.

Когато планирате кухненските шкафове помислете за разделители. Така лесно и удобно ще подредите тенджери и тигани, без да се налага да размествате всички, за да вземете само един. Най-често използваните съдове поставете най-отгоре.

Подредете чаршафите красиво. За целта ви е нужен шкаф със стъклени вратички, в който може да подредите къри, чаршафи, калъфки.

Нишата под стълбите крие голям потенциал. Използвайте мястото, за да съхранявате кошници с вещи, дъката за гладене или прахосмукачката.

С помощта на подвижна етажерка шкафът в кухнята ще бъде винаги подреден. Подобни стелажи може да намерите в магазини за домашни потреби, а ползата от тях е видима.

Вратата на шкафа може да е идеалното място за кърпите. Прикрепете метална тръба и закачете кърпите на малки кукички.

Метална телескопична тръба под мивката събира спрей – бутилките. А кошниците отдолу ще съберат кърпите за почистване.

Издърпващата се кошница не е само за кухнята. Помислете за подобна и за банята, със сигурност ще намери перфектно приложение.

Кошниците и кутии са идеални, за да организирате гардероба си. Надпишете всяка от тях, за да не се налага да преровите всички докато откриете търсената от вас или селектирайте по цветове.

Ако сте любители на „направи си сам“ решенията, помислете за буркачета, прикрепени за долната част на шкафа. В тях може да държите малки предмети като пирони, кабъри, телчета, кламери или макари с конци.

Винаги имате нужда от още кутии за малките бележки. Съхранявайте ги на едно място, за да не цари хаос в домапния офис. А вратичката на шкафа може да използвате като дъска за записки и мини органайзер. 

Сподели: