Най – големите виновници за хаоса в кухнята

За които не осъзнаваме

347

Подредени шкафовете и дълги, чисти плотове с място за всичко - това е мечтаната кухня. Но реалността е точно обратното – кухнята ни е работно помещение не само за храната, но и за куп домашни задължения, арт проекти, за домашните на децата…

Още един факт от реалния живот – плотовете, масата и рафтовете имат тенденция да бъдат постоянно претрупани. От пощата от днес (или дори от началото на седмицата), до кутията сладки, върху тях оставяме какво ли не, а резултатът е хаос и бъркотия.

Кои са обаче най – големите виновници за всичко това в кухнята? Как да поддържаме помещението чисто и подредено? Отговорите на тези въпроси ни дават от TheKitchn

Ластици

Те са удобни и полезни в кухнята, защото завързваме или прихващаме с тях отворени пликове, кутии, прибори. Но колко ластика ви трябват? Ако се огледате и видите, че целия плот е осен, по – добре ги изхвърлете и оставете само три – четири. Навийте ги на молив и ги дръжте в някое чекмедже, където няма да пречат.

Поща

Пощата и списанията не точно за кухнята, но винаги ще намерите такива на масата или плота. Затова си създайте навик да сортирате пощата още като влезете в къщата. Всичко, което е важно остава, останалото – в боклука.

Чанти за пазар

Имаме платнени чанти, но ги забравяме у дома преди да тръгнем на пазар. Затова съберете найлоновите налични и ги сложете в багажника на колата. Така ще имате винаги под ръка.

Стари аксесоари

Ренде, което не реже, нож със счупен връх, преса за чесън, която не ползвате. Несъзнателно трупаме десетки малки аксесоари, които реално не ни вършат никаква работа. Създайте си навик да купувате нещо ново, само ако имате наистина нужда от него и изхвърлете стария уред.

 

 Кутии за храна

Пластмасови, стъклени, за еднократна употреба…Имаме десетки кутии в кухнята, а много от тях само заемат място. Прегледайте ги и оставете само тези, които може да използват безопасно. Ограничете се до квадратни или правоъгълни кутии, защото кръглите заемат повече място.

Капаци

Те реално не стоят на плота, но създават доста хаос в шкафа. Подредете ги на магнитна лента или на стойка за папки.

Уреди

Колко уреда имате на плота? А колко от тях ползвате? Ако не ви се налага да пускате всеки ден миксера, блендера или машината за паста, няма причина да ги държите. Просто ги скрийте в шкафа.

 

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: