Системи за съхранение, с които ще забравите за хаоса у дома

Хитри начини да скриете вещите

7920

Ако има нещо, което може да се каже, че никога не е достатъчно в едно малко жилище, това е мястото за багаж. Без значение дали говорим за малогабаритен апартамент, гарсониера, широко жилище, но с голямо семейство в него, почти никога няма да намерите човек, който да се похвали, че разполага с достатъчно площ за всичко.

Сгъваеми мебели за малки жилищаОптималното използване на пространството се превръща в необходимост, когато става въпрос за малки домове

Животът в малка кутийка обаче не винаги трябва да бъде свързан с ограничения и притеснения относно багажа и вещите. Ако инвестирате в хитри ергономични мебели, лесно ще решите всички проблеми с тях и ще се радвате на достатъчно място за всяко нещо.

Ето няколко идеи за такива, които със сигурно ще ви бъдат от полза.

Стол без крака и още нестандартни мебелиАко сте се изморили от стандартно изглеждащи мебели, можете да видите тези творения, които са всичко друго, но не и стандартни.

Малък рафт

Ако имате по – широка преграда в банята, възползвайте се от нея и сложете тесни шкафове с падащи вратички. Идеално място за съхранение на допълнителни ролки тоалетна хартия или препарати за почистване.

Таен шкаф

Още една идея за шкаф – ниша. Скрийте го с плъзгаща се врата с огледало.

Тесен рафт

Дори и най – тясното пространство може да се използва. Като тази тоалетна, в която собствениците слагат висок и тесен рафт, събиращ най – необходимите вещи.

Функционална табла

Тапицираната табла на това легло има неочаквано приложение и е идеално място за съхранение на възглавниците. 

В тази спалня пък таблата е скрит шкаф. Само издърпайте, за да извадите книга.

Подиум

Ако стаята е достатъчно висока и позволява повдигната част, може да се възползвате и да направите стая 2 в 1 – спалня и работен офис.

Зад крана на мивката

Тясното пространство зад крана на мивката може да използвате за съхранение на гъбите, верото и телчета за миене.

За телевизора

Едно от най – неприятните неща в един дом са висящите кабели. За да решите този проблем, сложете телевизора в тесен шкаф, в който спокойно може да сложите всички кабели.

В детската стая

Малки стари касетки, боядисани в бяло са добро решение за детските книжки.

Увеличете плота

Ако в кухнята нямате достатъчно място на плота, може да сложите малка стойка, на която вертикално да подредите най – често използваните уреди и вещи.

 

 

Мебели за почитателите на книгиИ нека цялата стена е библиотека
Сподели: