Кухненски уреди, които не сте предполагали, че съществуват

Или какво ще има в кухнята на бъдещето  

1228

В умния дом няма място, на което технологичните разработчици да отделят повече внимание, както на кухнята. С нарастване на популярността на професията готвач, желанието и стремежът за по – иновативни и улесняващи ежедневието ни уреди расте с всеки изминал ден.

Идеи за съхраняване на технологичните джаджи у домаИнтегрирайте телевизора в мебелите

Вижте няколко изобретения, които са не само интелигентни, но и изключително интересни.

FOODsniffer

11 технологични кухненски джаджи, които трябва да иматеБъдещето вече е тук  

Носът ви знае най – добре. Освен ако нямате проблеми с обонянието. Ако не можете да подушите дадена храна, дали е достатъчно прясна или не се доверявате на обонятелните си способности, има FOODsniffer. По подобие на дистанционно управление, той е ръчно устройство, създадено да определя свежестта на храната. Просто насочете уреда към суровия протеин  - говеждо, свинско, пиле или риба - и машината провежда био-органичен тест за измерване на газовите нива и определя дали месото е прясно, развалено или започва да се разваля. Освен това изпраща анализа си към приложение на вашия смартфон или таблет.

The Coloranino

Ако смятате, че кафето трябва да е не само удоволствие за небцето, но и за очите, тогава опитайте с Coloranino. Тази машина – принтер е германски патент и рисува персонализирани картини върху пяната от капучино. През смартфон или таблет може да зададете различни изображения,  които в последствие да принтирате. А най – хубавото е, че машината работи и с бира, с различни десерти и коктейли.

Bartesian

Ако предпочитаната от вас напитка е нещо по-силно, защо да нямате Bartesian у дома. Уредът работи с капсула и има няколко резервоара, в които наливате предпочитаните от вас напитки. Избирате силата на коктейла, който искате (лек, нормален, силен) и машината автоматично чете капсулата, за да определи желаната напитка (и дори може да ви предложи вариант за нов).

Кухненски робот Moley

Този уред напомня на сцена от сериала „Западен свят“ и може да ви приготви вкусни ястия до съвършенство. От тавана на затворена стъклена станция, включваща готварска печка, фурна и мивка, се спускат чифт ръце и приготвят ястието по избор. Него може да определите от менюто „iTunes library style“. Автоматът сериозно притеснява някои шеф готвачи и е на път да се превърне в мечтата на всяка жена.

Само цената му е малко „притеснителна“ – 75 000 долара. Но ще си имате собствен мастър - шеф у дома.

 

Високотехнологични бани, които ще ви зашеметятОт дигитален душ до кранове, които не се докосват, вижте последните постижения в дизайна  
Сподели: