Бягане или ходене изгаря повече калории?

Бягане или ходене изгаря повече калории?
Източник: unsplash.com

Когато говорим за отслабване и спорт, бягането е сред най-предпочитаните дейности, защото с него може да изгорим много калории. 

7 храни, които трябва да ядете вечер, за да отслабнете

Всеки знае старото правило - „ Ако искате да отслабнете, не яжте след 18.00 ч.“ Но това вече е мит. В дей...

11/05/2020

А ходенето? Дали помага и то и доколко ефектвно е?

Какви вреди носи бързото отслабване

Започвате хранителен режим, спортувате и скоро виждате как кантарът показва все по - малко и по - малко килограми. За...

13/06/2020

 

Ползи от бягането за отслабването

Проучвания показват, че бягането на едно и също разстояние може да изгори 30% повече калории от ходенето. Ако бягате с висока интензивност, ще изгорите допълнително калории. Това е добър избор, ако искате да изгорите повече калории за по-малко време.

Но ако бягането не е за вас, и ходенето има невероятни ползи и може да ви помогне да отслабнете.

Ползи от ходенето за отслабване

Едночасовите, но интензивни разходки могат да бъдат релаксиращи и същевременно помагат да изгорите над 200 калории, без да оказват стрес върху мускулите и ставите. А най-хубавото е, че няма нужда да планирате специална „тренировка“.

Ако смятате, че „редовното“ ходене е скучно, опитайте скандинавско ходене! Предимството е, че ще укрепите горната част на тялото, корема и краката.

 И така: С бягането изгаряте повече калории в минута, отколкото ходенето, но е по-трудно да задържите висок интензитет за дълго време.

Има разлика от 30% в изгарянето на калории между бавно ходене и умерено бягане за същото разстояние. Повишаването на скоростта на бягане няма да доведе до драстично  увеличение на изгорените калории.

И ходенето, и бягането ще помогнат да отслабнете, ако направите необходимите промени в храненето си едновременно.

Нашият съвет - бягайте, ходете, правете всички дейността, която ви кара да се чувствате добре. Така ще бъдете активни и ще горите калории!

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...