Съвети при ремонт, които ще ви спестят нерви и неприятности

Грешките, които всеки прави 

2011

За всяко семейство обновяването на дома е процес, който изисква много подготовка. За съжаление не всичко минава гладко и безпроблемно, а напрегнатите и извънредни ситуации са не една и две. И въпреки че много неща могат да бъдат фиксирани по време на обновяването, има и проблеми, които могат да се проявят само няколко месеца или дори години по-късно. И може да струват много пари, време и усилия, за да ги поправим.

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома Обмислете много внимателни какво целите и следвайте плана си

От Bright Side събират примери от различни хора, които разказват как някоя, на пръв поглед, не лоша идея се е оказва фатална в последствие.

Вана или душ кабина

Как да направим качествен ремонт на банята?Следвайте няколко лесни съвета, за да имате крайният резултат, за който сте мечтали

Душ кабините съвсем не са лоша идея като цяло, но има ситуации, при които душът е единствената възможност. Въпреки това, ако имате достатъчно място, е по-добре да изберете вана, ако имате деца или домашни любимци, за да си спестите наводнената баня.

Освен това, кабината трябва да се почистват кабината както отвътре, така и отвън. И още един важен факт - те могат да бъдат и доста тесни и неудобн при къпане. 

Между другото, при избора на вана, обърнете внимание на формата й. В идеалния случай дъното не трябва да бъде успоредно на пода, а с лек наклон към канала.

2. Мозаечни плочки в кухнята

 

Мозаечните плочки са красива украса за кухнята, но те не са много практични. Работата е в това, че мазнините и другите замърсявания ще оцветят фугите между тях, а това означава да отделите повече време в почистване. Затова е по – добре да изберете по – големи плочки, който са по -  лесни за поддръжка.

3. Липса на контакти

В ранните етапи на обновяването може би няма да си представяме къде ще гладим дрехите, където ще бъде коледната елха и къде ще зареждаме телефона си. Така че този проблем най-вероятно ще се появи по-късно и само втори ремонт може да го реши. Затова преценете вашите нужди и навици, и направете план за бъдещата стая, помислете къде трябва да бъдат контактите, на каква височина…. Разбира се, удължител може да реши някои проблеми, но това не е най-естетичното нещо.

4. Слаба звукоизолация

Дебелината на стените в новопостроените жилищни сгради винаги е загадка. Нищо чудно да се окаже, че чувате всички разговори на вашите съседи. Затова не забравяйте шумоизолацията, когато планирате обновяването. Може да е скъпо, но си струва парите.

5. Тъмни плочки в банята ...

Хората, които са избрали тъмни плочки, често се оплакват, че дори най-малките капки от паста за зъби или сапун се виждат. Ако и водата е варовикова, проблемът става по – голям. Просто изберете по – свели тонове. Така ще си спестите доста чистене. 

6. Няма достатъчно светлина в банята

Жените знаят, че когато става въпрос за грим, е много важно да има достатъчно светлина. А липсата й натоварва очите и прави работата по – трудна. Уверете се, че имате достатъчно малки лампи над мивката. LED лампите в огледалата използват много по-малко електричество.

И не забравяйте да поставите електрически контакти в банята. Това ще направи помещението по-функционално и безопасно.

7. Пестите материали

Всеки, който е направил ремонт в апартамента си, е съгласен, че е по-добре да се направи по-малко и да се концентрира върху качеството. Понякога, когато искаме да спестим пари, избираме нискокачествени материали и 3 години по-късно, апартаментът изглежда така, сякаш не е ремонтиран. Мислете в дългосрочна перспектива. Разбира се, има неща, които можете да спестите, но са подове, прозорци, настилки, тръби – не пестете.

Важно е да направите списък с приоритети. Ако нямате много средства, преразгледайте нещата - може би е по - добре да отложите или да намалите определени разходи, но не и за сметка на качеството.

8. Създавате кухня и всекидневна с отворена концепция

Когато решите да направите кухнята и хола в една стая, обмислете внимателно фактите - колко хора живеят в апартамента, какъв е техният график, каните ли често гости и т.н. Студиото е чудесно място за двойка, която няма деца. Но ако имате голямо семейство, това не е добро решение.

 

5 начина да промените банята без ремонтИ ако нямате голям бюджет
Сподели: