11 начина да използвате торбичките от чай

Ароматна напитка и помощник за дома  

260

Чаят в торбички е много удобен. Трябват ви само няколко минути и ще се насладите на ароматна напитка. Но какво правим после с торбичката? Обикновено я изхвърляме, нали? Само защото не знаете колко много приложения може да намерят те. Ето няколко идеи как да използвате торбичките от чай.

Хитри начини да използвате стария чайникИ старите чаши за чай  

1. Премахнете отока и тъмни кръгове около очите

11 идеи за употреба на чая от пакетчеПриложения в домакинството и градината  

Вместо да купувате скъпи кремове и лосиони, можете да използвате стари пакетчета от чай, за да намалите подпухналостта около очите. Просто трябва да ги сложите в хладилника, за да се охладят, а след това сложете на очите. Активните вещества, съдържащи се в чая, ще спомогнат за стесняване на съдовете. Подуването ще изчезне и цветът на кожата ще стане по-свеж.

2. Освежете килимите 

Ако у дома имате килим, чаените торбички със сигурност ще ви помогнат. След като направите чай, изсушете го, изсипете от торбичката и смесете  със сода за хляб. Разпръснете и след 20 минути почистете с прахосмукачка.

3. Мръсни чинии - няма значение

Ако не искате да използвате агресивни почистващи препарати за почистване на мръсни съдове, можете да опитате с торбичка с чай. Танинът, съдържащ се в чая, ще помогне за разтварянето на мазнините и ще направи почистването лесно.

4. Дървените подове и мебелите ще блестят.

Чайните торбички ще ви помогнат да върнете блясъка на дървени подове или мебели. Запарете пакетче чай и почистете с мека кърпа от микрофибър.

5. Вана, облекчаваща умората

Чаят съдържа антиоксиданти, а вана с чаени торбички перфектно тонизира и омекотява кожата. Можете да сложите няколко пакетчета директно във водата. Ако чая има жасмин или лайка, ще се радвате на чудесен аромат.

6. Срещу лоши миризми.

Чаените листа имат невероятна способност да абсорбират миризми. Възползвайте се от това и сложете суха, използвана торбичка чай в скрин, гардероб, хладилник, обувки и т.н. ще усетите ефекта веднага.

7. За красива коса

Има огромно разнообразие от продукти за коса, но ако разполагате с чай, нямате нужда от тях. Запарете чай и измийте косата с хладкия разтвор.

8. Срещу слънчево изгаряне.

Ако след разходка на слънце по кожата ви се появят мехури, старите чаени торбички ще ви помогнат. Накиснете ги и ги приберете в хладилника. След като се охладят ги сложете на възпалената кожа. Ефектът ще дойде веднага, защото танинът има способността да стеснява капилярите. Чаен компрес облекчава болката, дразненето, зачервяването.

9. Храна за сухата кожа

Ако кожата е много суха, можете да й помогнете с освежаващ лосион. Запарете чай и сед като се охлади минете по лицето с памучен тампон. Всеки чай ще действа, но си струва да се отбележи, че антиоксидантите в зеления чай са особено ефективни и овлажняват сухата кожа по-добре!

 

Нова употреба на алуминиевото фолиоТрикове, които ще се харесат на всеки  
Сподели: