Как да направим качествен ремонт на банята?

Следвайте няколко лесни съвета, за да имате крайният резултат, за който сте м...

2858

Знаете ли каква е приликата между ремонта на банята и ремонта на колата? И за двете трябват качествени материали (при едните лепила, плочки, фугиращи смеси,боя, а при другите резервни части, масла, филтри и т.н). И не на последно по значение място, нужен ви е добър майстор.

Планирайте

За да направите банята на вашите мечти, експертите съветват първо да си създадете реална представа какво всъщност искате - като цвят, дизайн, обзавеждане. Съобразете големината на помещението, разположението на тръбите и връзките за чешмата, душа, както и колко човека ще обслужва то. Вече има много места, на които консултанти лично ще ви дадат напътствия как да планирате банята, както и ще ви изготвят 3D проект, за да добиете реална представа за това, как ще изглежда помещението.

Материалите

След като премахнете старите плочки и санитария, време е да започне същинското изграждане на новата ви баня. Ако е необходимо направете замазка и почистете от неравностите стените и пода. Важно е основата да бъде равна - без изпъкнали места, стърчащи остатъци от старо покритие или незапълнени дупки.

За да си спестите много нерви и за да избегнете опасността от паднали нови плочки, изберете качествени лепила. Полагайте плочки само върху добре изсъхнали и слегнали основи.Керамичните покрития са крехки и кухините под тях водят до лесното им разрушаване при по-големи натоварвания. Възможно е проникването и събирането на вода в кухините, което води до появата на мухъл и неприятни миризми в помещението, затова всички кухини и неравности трябва да бъдат запълнени с ремонтен строителен разтвор.

Следва фугиране на плочките. Фугирането е изключително важен етап, затова изберете такава фугираща смес, която ще ви гарантира чистота и хигиеничност на облицовка.

Санитарията

Сега вече трябва да започнете и монтажа на санитарията. На страниците на idei.bg сме ви показвали много предложения за интересни и атрактивни мивки, душове или вани, както и варианти за обзавеждане на това помещение. Разгледайте предложенията ни и изберете най-подходящото за вашия тип баня.

Все още ли се чудите, защо направихме в началото сравнение между ремонта на банята и ремонта на колата? За да избегнете ето това –

.

Защото качеството няма цена!

 

Сподели: