6 правила преди да започнете основен ремонт у дома

6 правила преди да започнете основен ремонт у дома

Разширение, премахване на стени и обединение на помещенията. Или изграждане на ново помещение в къщата? Преди да се изкушите и да започнете със събаряне, копаене, изграждане, с избор на цветове и нови мебели, вижте нашите съвети за основните правила при конструктивни промени.

1. Планирайте, планирайте, планирайте

Това е голям проект, затова си поставете ясни цели и дефиниции какво точно искате – по-голямо помещение, повече въздействие на стаята, алтернатива на сегашното или по-атрактивен дизайн. Напишете важите искания и нужди и ги следвайте неотлъчно.

2. Онагледете желанието

Ако вашят проект има специфична насока, ще ви помогне дъска или тетрадка с реални примери. Разгледайте списания, сайтове, проспекти и извадете тези, които се доближават най-много до това, което искате да постигнете. Така бъдещият проект ще бъде винаги пред очите ви.

3. Определете бюджета

След като имате определена сума за ремонта, ще може да контролирате точно всички разходи – предвидени или не в процеса на работа. Не забравяйте да включите в бюджета и последващите разходи за обзавеждане, осветителни тела, декорация (това е най-хубавата част).

4. Наемете специалист дизайнер или архитект

Да, това са допълнителни разходи, но те могат да ви спестят пари в бъдеще. Експертът ще помогне за правилното планиране и ще съдейства за избора на най-добрите материали и решения, ще даде идеи за пространството и как да намалите бюджета.

5. Опишете желанието си

Ако вашият проект изисква професионална помощ, опишете ясно и точно какво искате и срещу каква сума. Това е стъпка, която ще помогне на архитекта или дизайнера да създаде план или дизайн, за да отговори максимално на идеите и бюджета ви.

6. Не забравяйте разрешителните!

Ако се налага да събаряте стени или да достроявате не забравяйте да получите съответното разрешение за това. Тази досадна, но необходима стъпка ще ви спести много разправии и главоболия в последствие. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...