Mодерни начини за зониране на пространството със завеси

Mодерни начини за зониране на пространството със завеси

Малък апартамент с малко стени – за малкото жилище това е популярна опция. Но ако в неги живее семейство, е необходимо да го зонирате по някакъв начин. Най-бюджетният вариант в този случай е текстилът. С него ще имате много модерни решения за зониране на интериора, подходящи за дом, в който няма много обитатели.

Как да изберете завеси за кухнята

Кухнята е може би стаята, която изисква най-голямо внимание и буди редица въпроси – какви уреди да изберем, как...

17/03/2017

Завесите за зониране на пространството в стаята са лесен начин за трансформиране на атмосферата. Предимства на това решение:

• минимални разходи за материали,

Стилни идеи за завеси, с които ще промените интериора

Преместили сте се в нов дом или сте направили ремонт. Сега вече имате мебелите, за които мечтаете, декорацията, която...

21/06/2017

• идеи за всеки интериорен стил,

• лекота на изпълнение,

• запазване на свободното пространство,

• способността да се скрият недостатъците на първоначалния ремонт на продаденото жилище,

• няма нужда да правите преустройство на цената на човешки органи.

Този метод няма обективни недостатъци. Единственият проблем е почистването, нп може да изберете платове за завеси с антистатични и отблъскващи мръсотия свойства.

1. Избор на материал

Когато избирате материал за преграда, трябва да вземете предвид нивото на осветеност, размерите на стаята и стила на интериора. Ако слънчевите лъчи не влизат в стаята, по-добре е да се ограничите до завеси от полупрозрачен тюл. Подходящи са и щорите – от жакард, лен, памук, бамбук и органза. Тези материали поддържат формата си добре, изглеждат органично в интериора, свободно пропускат въздуха.

 

2. Избор на цвят

Когато избирате нюанс на текстил, трябва да обърнете внимание на цветовата схема на дизайна на стаята. На фона на светли стени обикновените светли завеси ще изглеждат изгодни. Ако декорацията е направена в неутрални тонове, поставете изразителни акценти. Зонирайте стаята с щамповани завеси или паравани в контрастни нюанси. За просторна стая можете да изберете материал от всякакъв нюанс. В компактните стаи лекият текстил изглежда по-изгоден. Колкото по-топъл е тонът, толкова по-широка изглежда стаята. Ако прозорците вече имат завеси, ръководете се от тяхната цветова схема. Допуска се лека разлика в нюансите.

 

3. Нишковидни завеси

Зонирането с нишковидни завеси се счита за смело и необикновено решение. Модели с мъниста, ресни и многоцветни нишки са подходящи за креативни интериорни стилове. Леките завеси-прегради от дърво и стъкло са чудесен вариант за зони, където се предпочитат естествените материали. 

4. Японски завеси

Японските завеси са добри за зониране на стаи, декорирани в ориенталски стил. По-добре е да се даде предпочитание на модели, изработени от естествени материали: коприна, лен, памук, тръстика, бамбук, оризова хартия. Такива продукти се отличават с лекота и оригинално изпълнение.

5. Тюл

Грациозният тюл започна да се използва като разделители на помещения съвсем наскоро. Мнозина не възприемат полупрозрачния материал като начин за подчертаване на функционални зони. Въпреки това, завесите за зониране имат много предимства, а цветовете са разнообразни.

6. Щори

Текстилните щори са перфектни като оригинална завеса за разделяне на стаята на зони. За тази цел дизайнерите използват вертикални структури - те са по-лесни за използване и изглеждат по-интересни като параван.

7. Пердета

Класическите платнени завеси са идеални, ако трябва да разделите стаята на две части. Имайте предвид, че плътните завеси могат визуално да стеснят стаята и да повлияят на нивото на осветеност.

 

8. Ролетни щори

Ролетните щори са чудесен начин да скриете кътчетата на стаята от любопитни очи. От няколко платна можете да създадете оригинален екран, който ще бъде подходящ във всяка стая. Можете да изберете полупрозрачни ролетни щори или плътни завеси с интересна текстура. 

Трябва ли да перете завесите за душ?

Завесите за душ в банята не само осигуряват уединение за малкото пространство, но ако са цветни или с някаква шарка, ...

18/08/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...