Трябва ли да перете завесите за душ?

Трябва ли да перете завесите за душ?

Завесите за душ в банята не само осигуряват уединение за малкото пространство, но ако са цветни или с някаква шарка, помагат да оживите и стаята. Но една от най – важните задачи е да поддържате завесите, защото те задържат влага, което води до образуване на плесен по тях.  Но ако след душ само забърсвате завесите, това не е достатъчно. За да си гарантирате дългият им живот, трябва да ги перете и сушите правилно.

Неочаквани приложения на закачалките за душ завеса

Ако ви се налага да сменяте завесите за душ, най – вероятно новите идват в пълен комплект с рингове или малки к...

12/01/2019

Обърнете внимание на материала, от който са направени

Завесите за душ се предлагат в различни материи – тези от плат или изработените от памук, найлон, полиестер или коноп, трябва да се перат в съответствие с инструкциите, посочени на етикета за грижа. Когато перете найлонови завеси, сложете ги в пералнята с няколко кърпи. Закачете да изсъхнат.

10+ приложения на релсата за завеси

Малко неща са толкова универсални, колкото релсите за завеси. Те са евтини, леки, лесно се местят и се предлагат във ...

27/07/2017

Оставете банята да диша.

Високата влажност води до растежа на плесени. Създайте си навика да отваряте вратата или прозорците след всяко къпане, за да излезе влагата. Най-добре е също така, ако опъвате завесата след всяка баня, за да може да изсъхне добре.

 

Работете с естествени почистващи препарати.

Когато перете завесите за душ, можете да добавите половин чаша сода за хляб по време на цикъла на пране и половин чаша оцет по време на цикъла на изплакване. Опъвайте гънките, като я оставяте да изсъхне.

 

Ако има мухъл, махнете го с белина.

Ако по завесата все пак се е събрал мухъл, добавете сложете ¼ чаша препарат и половин чаша белина. Оставете да се накисне за няколко минути, след което измийте. Ако искате да използвате сушилнята, пуснете я на най-ниската температура и оставете завесата за не повече от 10 минути.

4 неща, които трябва да знаете за завесите

Може да си мислите, че завесите са "просто завеси", но ако попитате някой интериорен дизайнер за тяхното значение, мо...

24/01/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...