Как да изберете завеси за кухнята

Как да изберете завеси за кухнята

Кухнята е може би стаята, която изисква най-голямо внимание и буди редица въпроси – какви уреди да изберем, какъв цвят на шкафовете, плотът от какъв материал да бъде. А пода – теракота или ламинат? Кухненският гръб – на какъв материал да заложим. И след като вече сме обзавели – какво да сготвя, ще се хареса ли…

Със сигурност едно от последните неща, за които мислите в такъв момент е за завесите или щорите за прозореца. Всъщност сещаме се и за тях. Когато седнем да вечеряме и лъчите от слънцето блеснат в очите ни. За щастие завесите са аксесоар, който може да добавите последен и по всяко време, а изборът им е лесен, следвайки стила на помещението.

Предлагаме ви няколко идеи за различни завеси, според кухнята, която имате.

За класическа кухня с кремави нюанси и хромови повърхности, заложете на бели завеси. Независимо дали се спускат над прозореца или са прибрани встрани, няма да сбъркате с подобно покритие на прозореца.

Модерната кухня с изчистени линии и по – тъмни тонове, предполага тъмни завеси, които ще привличат вниманието и ще ви защитават от слънце.

За кухня в кънтри стил с дебел дървен плот и множество бурканчета, завеси на райета – в светли или тъмни тонове са винаго добро решение.

Кухня в стил средата на 20 век изисква ярък цвят римски щори. Разбира се, съобразете с основния цвят на помещението, за да бъде ефектът пълен.

Ако кухнята ви е в скандинавски стил, може да изберете бамбукови щори. Те ще се открояват на фона на светлите и неутрални тонове и ще направят стаята да изглежда приветлива и уютна.

Индустриалният стил където се смесват метал и черни мебели, омекотете с римски щори в сиво. Платът ще придаде на стаята малко романтика, която ще контрастира със суровия вид на помещението.

За кухня с морски мотиви изберете раирана завеса или щора, които ще се впишат чудесно в цялостния вид. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...