Как да премахнете залепналите етикети лесно и бързо

Няма нужда да търкате, за да се отървете от лепкавите остатъци  

1285

Всеки се е сблъсквал с проблема залепен етикет на кутия, чиния, бутилка, чаша или ваза….В желанието си да го махнем започва търкане и жулене. Всъщност има много по – лесни и бърз начини за отстраняването им. При това с подръчни средства.

Декорация със стикериЕвтина и много въздействаща декорация

Ето някои от тях:

Сода за миене

Не се нуждаете от специални продукти за почистване ако имате товаЗабравете за кърпите и четките за почистване на ... можете да си спестите много, само като използват обикновени битови предмети ...  

Фъстъчено масло

Сешоар

Гумичка с молив

Алкохол/ спирт

Сода и кокосово масло

Майонеза

Бръснарско ножче

WD-40

Бял оцет

Етерично масло от лимон

1. Сода за пране

За целта просто напълнете мивката с топла вода и добавете около 1/2 чаша сода за пране. Разбъркайте и накиснете за 30 минути. Стикерът или етикетът трябва да паднат много лесно!

 2. Фъстъчено масло

Съдържанието на мазнини в фъстъченото масло е много ефективно за разтваряне на лепилото за стикери. Просто намажете с дебел слой стикера, който искате да премахнете, след това го оставете да престои около час. След това избършете!

3. Сешоар за коса

Използването на топлина е един от най-лесните и най-чисти начини за премахване на стикери, и е особено подходящо за премахване на стари стикери от автомобила! Включете сешоара, сложете го близо до стикера, който искате да премахнете, и го задръжте там за около 30 секунди. Стикерът трябва да се отлепи лесно! (Ако все още ви създава проблеми, опитайте с още 30 секунди топлина.)

4. Гумичка 

Ако сте извадили хартиената част от стикера, но не можете да отстраните остатъка от лепилото, вземете гумичка за молив! Гумата ще прихване и издърпа лепилото от повърхността и ще ви позволи да го изстържете по-лесно.

5. Алкохол

Можете да използвате няколко различни продукти на алкохолна основа, за да разтворите лепилото за стикери, включително евтина водка, алкохол и ацетон. Накиснете хартиена кърпа, след което я завийте около стикера, който искате да премахнете. Оставете да престои за около половин час, след това избършете.

6. Сода и кокосово масло

Kомбинацията от сода и кокосово масло е чудесно средство срещу упоритите стикери. Маслото помага за премахване на хартията, а содата за лепилото.

Смесете достатъчно кокосово масло и сода за печене, за да създадете паста, след което намажете пастата върху стикера. Оставете да престои един час, след това изтъркайте с гъба или четка.

7. Майонеза

Мазнините и маслото в майонезата я правят изненадващо ефективен инструмент за премахване на стикери! Просто нанесете върху стикера дебел слой майонеза и оставете да престои половин час. След това избършете или изтъркайте стикера и лепилото от повърхността.

8. Бръснарско ножче

Можете да премахнете стикерите ръчно, като използвате добро старомодно бръснарско острие. Дръжте острието под ъгъл и внимателно го натиснете под ръба на стикера. Продължавайте да натискате, докато не премахнете една секция, след това повторете докато целият стикер не падне.

9. WD-40

Този универсален препарат може да помогне и за отстраняване на упоритите стикери. Напръскайте го върху стикера или етикета, който искате да премахнете, и го оставете да попие за известно време. Стикерът ще падне лесно!

10. Бял оцет

Накиснете кърпата в бял оцет, след което увийте кърпа около мястото, където е стикерът. Оставете за около половин час, след което стикерът ще се плъзне.

11. Етерично масло от лимон

Цитрусовите масла имат мощен обезмасляващ ефект, който е идеален за справяне с лепкавите остатъци. Нанесете капка или две етерично масло от лимон директно в зоната, оставете да престои за около 10 минути, след това избършете стикера и лепилото.

7 грешки, които допускаме при миене на чиниитеСбогом мазни петна и отегчителна работа  
Сподели: