7 нови начина за употреба на торбички със силиконови топчета

Не ги изхвърляйте

694

В кутиите за обувки винаги можете да откриете торбичка със силиконови топчета. Обикновено пише, че трябва да се изхвърлят, но ако сте по – прагматични, е добре да ги запазите. Причината – тези торбички могат да намерят много полезно приложение в домакинството.

Ето само няколко идеи за какво може да ги използвате.

1. За самобръсначкатаСъхранявайте самобръсначките си в кутия с няколко торбички силиконови топчета, за да абсорбират те по – добре влагата и да предотвратите ръжда по бръснача.

2. За инструментите

Сложете няколко торбички със силикон в кутия с инструменти. Благодарение на него те няма да се удрят един в друг и няма да ръждясат. Особено полезно е това, ако се съхраняват в навес или гараж.

3. Бижута

Ако сложите една торбичка с топчета в кутия за бижута (най – вече сребърни), те вече няма да потъмнеят толкова бързо. Силиконът значително ще забави окисляването на цветните метали.

4. Спално бельо и хавлии

Омръзна ли ви от миризмата на влага в гардероба или в чекмеджето с кърпи и спално бельо? Просто поставете няколко торбички със силиконови топчета. Така ще премахнете миризмата.

5. Обувки и чанти

Тези торбички са идея и за сушене на дрехи и обувки, които са много влажни. Така например, имайте под ръка няколко в сака за фитнеса.

6. Семена

Следващия път, когато подготвите семената за засаждане, сложете до тях торбичка с гел. Тя ще ги предпази от образуването на гъбички и плесени.

7. За куфара

 

Преди да тръгнете на път, сложете няколко торбички със силиконови топчета в куфара си. Те ще предотвратят образуването на неприятна миризма. Особено, ако изведнъж се окаже, че сте прибрали нещо, което не е добре изсушено. Като банския костюм, например.

Сподели: