Всекидневни дейности, които правим погрешно

За колко от тях подозирахте

724

Склонни сме да приемем в ежедневието си определени неща като даденост, без дори да подозираме, че зад създаването на всяко едно има замисъл. И какво се случва – мъчим се с някоя опаковка или се чудим защо има някакъв елемент върху предмета? Всъщност, знаете ли как правилно да използвате конеца за зъби, как да си хапвате тик так, без да ги разпилявате и защо на ролетката има кукичка?

9 погрешни навика при чистенеПонякога прекаленото чистeне не е за предпочитане

Ето отговорите в следващите редове.

Кукичка на ролетката за измерване

7 неща, които чистите погрешноМалките промeни могат да окажат голям ефект  

За всеки, който може и да не е експерт в ремонтите, най – вероятно е странно, защо има малка кукичка с дупка в началото. Идеята е да може да прикрепите пирон или винт и да измерите точно, без тя да се мести.

Малка дупка на дръжката на тигана

Всъщност тази дупчица в края на дръжката не е само за закачане, но и да може да поставите лъжицата, с която бъркате.

Конецът за зъби трябва да се завърже

Тъй като конецът за зъби е покрит със специален восък, за да проникне в малките празнини между зъбите, е изключително лесно да се плъзне измежду пръстите ви. Затова, за да го направите по – стабилен, просто го завържете в кръг.

Бонбони Тик – так и капачката им

Забелязали ли сте, че на капачето на бонбоните тик – так има малка вдлъбнатина? Нейната цел е да сипете в нея едно бонбонче и да не разпилеете другите.

Кутиите за китайска храна не са случайно с такава форма

Може да ви се струва кошмар да ядете китайска храна от такива кутии, но те са направени по този начин неслучайно. Реално те се разтварят, за да се  превърнат в удобна чиния. Хитро, а?

Защо има дупка на металната скоба на кенчето?

Газираните в содата издигат сламката нагоре. За да я закрепите, просто мушнете в малката метална дупчица, която е на скобата за отваряне. , изтласкват сламата, за да балансират плаваемостта с масата на сламата. Ето защо металните консервни кутии идват с дупка в дръжката: така можете да сложите сламата си през нея и да я предпазите от издигане. 

За по – удобно съхранение на удължителните кабели

Кабелите – удължители се разкачат лесно. За да сте сигурни, че няма да се изключат, завържете ги в хлабав възел. Така няма опасност да се разделят.

Използвайте капачетата от кафе за подложка

Капачето на чашата не е само, за да не се разлива напитката. Може да го ползвате и като удобна подложка.

Извадете лесно карамелените бонбоните 

Ако сте черпили с популярните бонбони, знаете каква борба пада, за да извадите от тях. Всъщност си има трик – встрани  на всяко бонбонче има две вдлъбнатини. Просто ги натиснете и бонбонът ще излезе без проблем.

Как да отчупите парченце Тоблерон?

Любимият ни шоколад от летището винаги ни кара да се борим, когато искаме само едно парче. Но в действителност сме се опитвали да отчупим погрешно през цялото време. Вместо да натискате парчетата шоколад нагоре, за да ги счупите, натиснете надолу острата страна на шоколада и лесно ще имате парче.

 

Снимки: Bright Side

6 съвета за почистване, които всъщност са погрешни Разбийте митовете  
Сподели: