Не се нуждаете от специални продукти за почистване ако имате това

Забравете за кърпите и четките за почистване на ... можете да си спестите мно...

3291

Според изследване през седмицата харчим с 30 минути по-малко време в почистване отколкото преди две години. Причината е, че днес чистим с помощта на многофункционални продукти и препарати, които облекчават работата ни. Да, удобно и умно решение, но има и някои обикновени предмети от домакинството, с които ще постигнете перфектни резултати.

Вижте ги:

1. Гумени ръкавици

Идеални са за отстраняване на косми от домашни любимци от диваните, столове или тапицерията на колата. Сложете ръкавиците и разтрийте върху мебелите, за да се съберете козината. След това  потопете в леген с топла вода. Козината ще плува на повърхността.

2. Тъп нож

На пръв поглед  ненужен, той е много удобен за отстраняване на всякакви засъхнали петна – от боя, восък, дори и котлен камък и мазнина.

3. Четка за зъби

С тяхна помощ може да почистите клавиатурата , да отстраните петна или мръсотия от деликатни тъкани, труднодостъпните места около крановете същ се чистят лесно с четка.

4. Памучен тампон

Идеален за почистване на малки, деликатни предмети. Използвайте го, за да попиете прясно леко при петно. С него може да почистите клавиатурата на компютъра или праха от вентилатора на сешоара.

Ако ципа на дънките засича, потопете памучен тампон в малко растително масло и намажете.

5. Ледени кубчета

Те са идеали за премахване на петна от восък и дъвка. Натрийте петното и след като се втвърди, отстранете. С кубчета лед може да оправите следите от масата или стола върху килима.

6. Тиксо

Изключително ефективно за махане на животински косми или влакна от дрехи и платове. Просто го увийте около ръката си с лепкавата страна навън и минете.

7. Хартиени кърпи

Използвайте бели хартиени кърпи, за да попиете влагата от някоя дреха или да махнете восък, покапал върху покривката. За целта сложете парче салфетка и минете с леко нагрята ютия. След това просто махнете. 

Сподели: