Как да перете възглавници и одеяла

Как да перете възглавници и одеяла

Страхувате ли се да перете възглавници и одеяла в пералня? Всъщност, ако го перете неправилно, пълнежът може да стане на бучки и да се деформират. Ето няколко съвета за прането им.

12 трика за пране, които ще променят дрехите и живота ви

Нека си го кажем - прането е скучна работа. Но тя също така е от ключово значение за удължаване живота на вашия гарде...

10/01/2016

Колко често трябва да се перат възглавниците?

Специалистите препоръчват да правите тази процедура поне два пъти годишно. Ако имате проблемна кожа на лицето, често се потите или използвате активно козметика преди лягане, трябва да ги перете по-често. Също така е добра идея да изперете цялото спално бельо, включително одеялата и възглавниците, когато сте болни, така че да премахнете всякакви микроби.

Тази грешка при пране може да се окаже пагубна за дрехите ви

Дори и да знаете всичко за сортирането на светлите и тъмните дрехи, започнати сте в детайли как да перете и сушите ра...

24/08/2018

 

Прочетете внимателно етикета

Първото нещо, което трябва да започнете прането, е да разберете дали може да се пере в пералня и ако да, при какви режими. Истината е, че ако не следвате препоръките, посочени от производителя, можете да развалите външния вид на одеялото или възглавницата. Така например възглавници с мемори пяня не могат да се перат в машина, но синтетичният или пухеният пълнител понася добре машинното пране.

Изберете деликатен режим

Ако етикетът е изтрит и няма как да прочетете препоръките на производителя, изперете го в най-деликатния режим. Температурата на пране не трябва да надвишава 30-40°C. По-добре е да перете възглавници и одеяла с течен, слабо пенлив препарат.

 

Изплакнете обилно

След изпиране възглавниците и одеялото трябва да се изплакнат добре: те не трябва да задържат перилни препарати, които след това могат да причинят алергии, кашлица и обриви. Затова е препоръчително да ги изплакнете поне два пъти.

 

Как да сушите?

Разбира се, най-добре е да сушите завивки и възглавници в сушилня на ниска температура. Но ако нямате такава, сложете спалното бельо върху решетка на добре проветриво място. 

11 съвета за прането, с които ще направите дрехите си блестящи и свежи

Прането е може би една от най-досадните домашни задачи, но няма как са избягаме от него. И въпреки, че машината върши...

09/09/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...