Тази грешка при пране може да се окаже пагубна за дрехите ви

Тази грешка при пране може да се окаже пагубна за дрехите ви

Дори и да знаете всичко за сортирането на светлите и тъмните дрехи, започнати сте в детайли как да перете и сушите различни видове тъкани и гладите старателно всички дрехи след като ги изперете, дали не правите една често срещана грешка, която много хора допускат. А тя, за съжаление, често се оказва причина да извадим от пералнята повредена любимата си блуза или пола.

Ето какво трябва да проверите, преди да преминете към рутинното си пране:

Уверете се, че циповете са закопчани, преди да пуснете машината. Това се отнася за ципове на джинси, блузи, рокли, суитчери и всичко друго. Ако ципът не е закопчан, зъбите и острите части могат лесно да разкъсат по-деликатни тъкани. (Може би ви се е случвало да виждате малки дупчици в някои дрехи!).

Ако събирате много пране в дома си, може би пускате отделно дънките, които основно причиняват въпросните дупчици, но ако пускате често смесено пране, е добре да обърнете внимание.

А ето и още три неща, които трябва да съобразите, преди да натиснете копчето  на пералнята.

Джобове

Ако не проверявате джобовете на панталоните си, преди да ги хвърлите в пералнята, започнете сега. Често забравяме дребни монети или предмети, които могат да запушат филтъра.

Незакопчани сутиени

Те също могат да увредят останалите дрехи, а често се и увиват около другите дрехи.

Копчетата на ризите

Ако те се закачат за някоя друга дреха, могат лесно да се скъсат.

Макар че тези неща може да изглеждат като прекалено детайлни, ако ги усвоите, ще спестите време и пари. И няма да се ядосвате за някоя скъсана дреха.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...