10 неща, които правят апартамента разхвърлян

10 неща, които правят апартамента разхвърлян

Без значение колко се стараете всичко у дома да изглежда добре и постоянно подреждате, трудно ще постигнете идеалния ред, който виждаме от страниците на списанията. Колкото и да следваме определен стил, цветове, комбинации, все нещо ни държи далече от перфектния вид.

Вижте няколко основни грешки, които хората допускат при обзавеждането и които са причина за бъркотията у дома.

Магнитите по хладилника

Направете магнитна дъска отстрани, на която да слагате всички важни записки, бележки, списъкът за пазаруване….

Сувенирите

Те са по – коварни и от магнитите. Носим ги от всяко място, на което ходим и те затрупват рафтовете. Изберете само тези, които имат някаква стойност за вас и оставете тях.

Препаратът за миене

Когато слагаме верото и гъбата на мивката, не осъзнаваме колко неподредена може да изглежда мивката. Инвестирайте в органайзер, с който ще изглежда доста по – добре.

Дъската за гладене

Когато е отворена, тя може да се превърне и в закачалка за дрехите. Затова помислете за вариант, в който да в приберете.

Обувките

Коридорът не е място, на което да държите всички чифтове обувки, които притежавате. Подредете ги в шкаф и ще видите колко място ще се освободи.

Различен цвят кърпи в банята

Шарено = хаос. Правило, което важи за банята. Ако имате различни цветове кърпи, помещението ще изглежда разхвърляно. Съчетайте цвета на банята с кърпите, които слагате и ще видите колко уютен и елегантен вид ще придобие.

Спортната екипировка

Ако не сте използвали велоергометъра от цяла вечност, може да не го използвате изобщо. Трябва ли да заема толкова място в апартамента ви тогава? Ако тренирате редовно,  организирайте специално място за съхранение на вашите гири, постелка, ластици.

Спалното бельо

Ако спалнята ви е пълна с антики и прекрасни картини, тогава по-добре да не избере леопардов десен за чаршафите. Има две решения: да замените неподходящите завивки и чаршафи или да ги скриете с шалте и няколко възглавници.

Кухненски принадлежности и подправки

Дори да е трудно е да повярвате, но подправките, малките принадлежности, кутиите и пакетите могат да се съхраняват без да има хаос. Подредете ги в буркани или кутии и ги надпишете.

Детската стая

Всеки знае, че е трудно да опази къщата подредена, когато има деца. Въпреки това е възможно. Оборудвайте детската стая с цветни контейнери за играчки. Освен, че са красиви и стилни, те могат да научат децата да бъде по-организирани и отговорни.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...