Трикове за малки апартаменти

Трикове за малки апартаменти

Колкото и да харесвате уютния си малък апартамент, поне веднъж в живота ви е минавала мисълта и желанието да имате няколко квадратни метра повече! Нямаме магическа пръчица, която да увеличи плщта, но има малки трикове, които помагат да стане къщата визуално по-просторна.

15 дизайна за малко жилище

Изчистен, шик, светъл, функционален. Така си представяме модерния малък апартамент. Той може да е нашето първо миниат...

04/12/2016

Монохромна гама

Добре е да се придържате към по-традиционни решения и да проектирате целия апартамент в една цветова схема и стил. Най-често срещаният вариант е бяло, бежово и други светли нюанси, но можете да експериментирате с други цветове. Дизайнерите препоръчват да се използват в малки пространства не повече от три основни цвята, два от които са светли.

Това малко жилище крие големи тайни

Как да вземем максимума от едно жилище, което е малко? И най-вече, ако е само 16 кв.м. Как да съберете в една стая хо...

09/10/2017

 

Не смесвайте

Смесването на различни ярки активни отпечатъци в малко пространство ще доведе до визуална какофония. По-добре е да изберете обикновени тапети и тъкани (те отразяват по-добре светлината и визуално осветяват пространството).

Римски щори

За разлика от обикновените завеси, те не утежняват пространството и ви позволяват да използвате свободното пространство от двете страни на прозореца, като окачите там, например, дълги тесни рафтове или някакъв вид декоративна украса. Изберете щори, които пропускат светлината.

 

Горни рафтове

Всяка стая се измерва не само в квадратни, но и в кубични метри. Няма място за шкафче в банята? Над вратата има свободно място, където можете да закачите рафт! Възползвайте се максимално от всеки свободен ъгъл и ниша и тогава дори малко пространство ще стане удобно и функционално.

Отървете се от излишните мебели

Както показва опитът, във всяка къща в даден момент се натрупва много излишък. И мебелите не са изключение. Ако живеете сами, оставете два стола и помислете за компактни допълнителни места за сядане, в случай че пристигнат гости. Това може да са сгъваеми столове, които могат да се съхраняват сгънати зад врата, или табуретки, които могат да се подреждат един върху друг. Ако вечеряте на маса в хола, нямате нужда от голяма маса за хранене в кухнята – заменете я със сгъваема маса или барплот. А в хола можете да използвате компактни фотьойли и диван вместо голям и обемист диван.

 

Многофункционални мебели

Легло на подиума с вградени чекмеджета за спално бельо или разтегателно легло, пуфове, вътре в които можете да съхранявате обувки или други малки предмети, трансформиращи се мебели - всичко това помага да се спести място и прави малък апартамент уютен и функционален.

 

Стъкло

Всеки материал има свой собствен характер. Дървото придава на пространството топлина и уют, мраморът придава лукс и елегантност, а стъклото е най-добрият приятел на малките пространства. Големи прозорци, стъклени врати и прегради , стъклени блокове , мебели и стъклени плотове  - всичко това прави малко пространство светло, леко и ефирно.

 

Шест тайни на уюта на малкото жилище

Младите семейства рядко разполагат с големи финансови възможности при обзавеждане на първия си дом. Но желанието твор...

09/01/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...