Интериор за растеж: как трябва да изглежда вашият апартамент в 20-те и 30-те години

Интериор за растеж: как трябва да изглежда вашият апартамент в 20-те и 30-те години

Жилището може да „расте“ с вас. Замисляли ли сте върху това? Истината е, че когато остаряваме, нашите навици и потребности се променят, приоритетите стват други, а с това и изискванията ни към жилището. Ето защо в два поредни материала ще разгледаме какъв трябва да бъде интериора на един апартамент в различните декади от живота – от 20 до 50+ години.

10 неща, които трябва да имате преди да навършите 30 години

От сет чаши за вино, през ценно произведение и качествени уреди, вижте кои неща е добре да имате в дома си преди да н...

02/09/2017

20 години: студентски апартамент

Един млад човек обикновено получава първия си апартамент на 20 години, обикновено го купуват родителите му или това е първото му жилище под наем. Какво ви трябва на тази възраст? Легло с ортопедичен матрак за предотвратяване на болки в гърба и малко работно пространство, за да има къде да поставите лаптоп. Мястото за спане може да бъде ниско, като матрак на подиум  или, обратно, разположено под тавана на мецанин  - на 20 години ставането от пода не е проблем и постоянното изкачване по стълбите също.

Вижте как изглежда една къща на над 300 години

Тази къща е построена през 1680 г. в Корнуол, Великобритания. Отвън тя изглежда малка и схлупена, но ще останете впеч...

20/08/2016

Кухнята може да е малка също - малко хора искат да готвят на тази възраст. Голяма „семейна“ маса за хранене също не е необходима, особено след като заема много място, а студентското жилище обикновено е малко студио за един. Вместо това е достатъчен компактен бар плот, на който можете не само да хапнете, но и да приемате гости.


Снимка: Unsplash.com

Това е стандартният минимум, а след това всичко зависи от начина на живот на собственика на апартамента. Някои хора се нуждаят от място за парти и възможно най-много места. И някои хора обичат да прекарват времето си сами, в най-комфортната среда и техният приоритет е въздухът и светлината и голям брой зелени растения.

Снимка: Unsplash.com

30 години: апартамент за млада двойка

На тридесет апартаментът вече не се цени само заради функциите, но и заради комфорта и дизайна. Разбира се, броят на нещата обикновено нараства до тази възраст, така че имате нужда от много място за съхранение - и не само за дрехи, но и за спортно оборудване, велосипеди, скутери и сноуборд. Търсенето на кухни и домакински уреди нараства. Но се появяват и естетически предпочитания и желание за експерименти. „Защо не направите например черна спалня или поне тъмен таван – толкова е красиво!“, аргументират се 30-годишните двойки.


Снимка: Unsplash.com

Някои по това време са си взели и домашни любимци, които също изискват отделно място и внимание, а други пък имат малки деца - което означава, че се нуждаят от детска стая в апартамента. Младото семейство трябва да помисли къде ще бъде предварително, дори преди да се появи бебето: например, незабавно планирайте стая за гости или офис с очакването, че по-късно тази стая може лесно да се превърне в стая за дете.


Снимка: Unsplash.com

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...