Почистете дома си с помощта на фън шуй

Почистете дома си с помощта на фън шуй

1. Вижте под леглото

Вашето легло е свързано с личната ви енергия. Хаосът под него символизира този в живота и може да блокира положителната енергия. Изхвърлете старите и ненужни вещи, минете с прахосмукачка и оберете праха. Сменете чаршафите с такива в свежи цветове. Махнете всички уреди с екран – телевизор, компютър, телефони, които излъчват синя светлина и пречат на спокойния сън.

2. Почистете гардероба си

Подарете или дарете всичко, което не сте носили отдавна. Зимните дрехи приберете. Във фън шуй ако гардеробът вие е пълен със стари неща, така е и в живота ви и няма да ви се слуи нищо ново – без нови проятели, приключения или предизвикателства.

3. Почистете хладилника и килера

Изхвърлете всичко старо или извън срока на годност, а нещата, които няма да ядете – подарете. Прегледайте, почистете и подредете всички рафтове и чекмеджета. Развалената храна символизира вашето здраве и всичко негодно оказва влияние върху него.

4. Почистете входната врата

Входната врата е първото нещо, което се вижда преди да влезете вътре. Измийте вхиднаа врата и мястото около нея, ако е необходимо сменете черджето. Ако влизате или излизате през мръсна врата денят ви ще бъде лош.

5. Отворете и почистете прозорците

Прозорците символозират очите и устата. Ако те са мръсни или развалени, ще чувствате проблеми и в живота си. Няма да имате ясни перспективи или ще имате затруднена комуникация. Отоворете прозорците, за да влезе свеж въздух в дома.

6. Внесете растения

В кухнята заложете на ароматни билки, които може да ползвате и при готвене. Сложете растения в коридира, в хола, в спалнята. Растенията пречистват въздуха, а зеленината успокоява.

7. Разместете мебелите

Разместването на мебелите може да действа пречистващи и може да отвори очите ви за нови перспективи. Освен това реаранжирането ще помогне за вливането на нова енергия в дома. Опитайте да създадете отворено пространство, което ще спомогне за отваряне на съзнанието, за нови перспективи пред вас.

8. Радвайте се на живота

Нека почистването на мине с музика, свежа усмивка и настроение. Запалете свещ с любим аромат, за да привлечете положителна енергия.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...