Изненадващи храни, които можете да замразите

Изненадващи храни, които можете да замразите

1. Сирене

Кои храни да държим далеч от хладилника?

Знаете ли, че има продукти, които е непрепоръчително да съхранявате в хладилника? Напълно естествено е желанието да ...

20/12/2015

Можете да замразите сирене на цели блокове! Просто го размразете напълно на стайна температура, преди да го върнете обратно в хладилника. Можете също така да замразите настъргано сирене и да сложите супена лъжица царевично нишесте или брашно в плика, за да предотвратите образуването на бучки, когато се размрази.

Ако обичате прясно пармезано реджано, купете голям блок и го настържете в кухненски робот. В торбичка за фризер и ще издържи с месеци.

Как да почистите петна от храни и напитки на дивана

Петното на дивана е проблем, с който никоя домакиня не би искала да се сблъска. И ако преди беше популярно тази мебел...

21/10/2021

2. Домашни палачинки, гофрети, френски тост

Направете повече палачинки и гофрети през уикенда и ги замразете за бърза и лесна закуска през седмицата. Сложете ги в плик за фризер и след изваждане загрейте в микровълнова фурна или тостер.

3. Плодове

Когато замразявате плодове, добра идея е първо да ги замразите върху покрита с хартия тава и след това да ги прехвърлите в плик за фризер. Така плодовете няма да се слепват, което улеснява изваждането на малко количество, ако е необходимо.

4. Зеленчуци и билки

Нарежете на кубчета лук, чили или чушки, след което ги замразете в пликове за фризер.

Изпечете домати Рома във фурната на ниска температура (110 градуса) с чесън, пресни билки и струйка зехтин за 4 до 5 часа. Когато изстинат, прехвърлете доматите в пликове за фризер. Използвайте ги за приготвяне на доматени сосове.

Замразете пресни билки във формички за лед с малко вода или остатъчен бульон. Използвайте замразените билкови кубчета в супи, яхнии или гювечи по-късно през годината.

За да замразите листни зеленчуци като спанак, смесете ги в блендер с малко вода и след това замразете във формички за лед.

5. Ориз

Сварете голяма партида ориз, разпределете го върху покрита с хартия тава и замразете. Когато оризът е замразен, прехвърлете го в плик.

6. Печени изделия

Ако ви остане хляб и се притеснявате да не се развали, го замразете. След това затоплете във фурната.

7. Макаронени изделия

Всеки път, когато правите паста и остане, не я изхвърляйте. Замразете останалите макаронени изделия, за да ги добавите към супи и ястия.

8. Брашно

Можете да съхранявате брашното във фризера, за да издържи по-дълго.

9. Сосове, бульони и сок

Замразете сосовете във формички за лед. След като замръзнат, извадете кубчетата и ги поставете в торба за фризер.

10. Картофено пюре

С помощта на лъжица за сладолед поставете равномерни порции картофено пюре върху покрита с пергамент тава. Замразете, докато се втвърдят, след което прехвърлете в торбичка за фризер. Те ще издържат във фризера поне 2 месеца.

14 храни, които често съхраняваме неправилно

Свикнали сме да съхраняваме почти всякаква храна в хладилника - плодове, зеленчуци, хляб. Дори сосове и консерви, за ...

09/09/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...