8 неща, които не трябва да слагате в микровълновата

8 неща, които не трябва да слагате в микровълновата

Много домакини смятат, че микровълновата печка може да се използва за нагряване на всякаква храна. Но истината е, че има някои продукти и ястия, които нямат работа тук. Ето кои са те:

Къде да сложим микровълнова фурна в кухнята

Микровълновата печка в наше време е толкова незаменима, колкото хладилника или печката. Понякога е трудно е да повярв...

20/10/2019

1. Люта чушка

Самият пипер е лют и при силно нагряване отделя опасни за човека вещества. Ако загреете в микровълновата фурна на висока мощност и след това отворите вратата, можете да ссе стигне дори до изгаряне на очите.

Употреби на микровълновата, за които не знаехме

Ако използвате микровълновата фурна само за претопляне на храната или да пукате пуканки, време е да погледнете с нови...

04/04/2019

2. Еднократни съдове и прибори

В много ситуации кутиите за еднократна употреба са спасение. Но загряването на пластмаса в микровълнова може да провокира химическа реакция. Можете да затопляте в микровълнова фурна само съдове, изработени от специално създаде а за това устойчива пластмаса, която не съдържа токсични съединения.

 

3. Хартиени кутии

Много хора ги поставят в микровълновата печка, без да подозират, че такива кутии могат да се запалят. Причината обикновено са смолите, с които е импрегниран картонът. Ако на опаковката не е посочено, че хартията е покрита със специална обвивка, която абсорбира микровълните, не трябва да я загрявате в микровълнова печка - по-добре е да прехвърлите съдържанието в обикновени съдове.

 

4. Керамични съдове

Керамиката с ниска температура на изпичане също може да причини експлозия и повреда на микровълновата печка. Факт е, че такива продукти са направени от пореста глина, която абсорбира течност. Тя буквално ври отвътре, когато такива съдове се поставят в микровълновата - което често води до експлозия.

 

5. Бебешка храна

Желанието за бързо затопляне на храната след безсънна нощ е разбираемо, Но по-добре е да затоплите течността на печката или на водна баня - микровълните загряват млякото или храната неравномерно и бебето може да се изгори.

 

6. Замразено месо

Кой от нас не е поставял месо в режим „размразяване“, за да започне да се готви по-бързо? Но микровълните загряват влакната неравномерно, което означава, че парче месо може да остане ледено отвътре и покрито с кора отвън.

 

7. Сушени плодове

Ако искате да размекнете сушени плодове в микровълновата, не го правете. Под въздействието на микровълните, сушените плодове губят още повече влага.

Как да почистим грил тостера и микровълновата

Във всяка кухня могат да се намерят поне по 3-4 малки уреда, които ползваме ежедневно. А колко от тях почистваме всек...

17/09/2018
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...